Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu Türk ziyaretçileri ağırladı

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu Türk ziyaretçileri ağırladı

Başkonsolosluk ve DİTİB'in ortak düzenlediği yemek organizasyonunda Almanya'dan gelen dini ataşeler ve beraberindeki heyet, Filistin'deki Türk misyonu heyetleri ile bir araya geldi

KUDÜS (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığının Almanya'daki cami derneklerini bünyesinde barındıran Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu, Kudüs'ü ziyaret eden 320 kişilik Türk kafilesini yemekte ağırladı.

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'teki St. Georges Kongre Merkezi'nde düzenlenen organizasyona, Almanya'nın farklı bölgelerindeki Türk dini ataşelerin yanı sıra Kudüs Başkonsolosluğunda görevli diplomatlar, Türk Kültür Merkezi yetkilileri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) Filistin heyeti, Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Yusuf Ebu Suneyne ve Kudüs Başkadısı Şeyh Muhammed Serendeh katıldı.

Organizasyonda konuşan TİKA'nın Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz, Almanya'daki Türklerin Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'e yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Korkmaz, Kudüs ve Filistin'in Türkiye için önemine değinerek, TİKA'nın burada yaptığı hizmetleri anlattı.

Kudüs'teki Burc El-Lak Sosyal Toplum Merkezi Derneği yöneticilerinden Musa El-Hicazi ise yaptığı konuşmada, Türklerin Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü ziyaretlerinin Filistinliler için büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Türkiye ve diğer ülke vatandaşı Müslümanların Kudüs'ü ziyaret etmesinin, Kudüs'ün işgaline karşı bir tavır olduğunu hatırlatan Hicazi, "İnşallah bir dahaki sefere mehterlerle Kudüs'e girersiniz." dedi.

Çarşamba akşamı Kudüs'e gelen 320 kişilik DİTİB kafilesi, Filistin'deki ziyaretlerini pazar günü sonlandırarak Almanya'ya dönecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler