Türkiye'nin devi yatırım için Konya'nın o ilçesini seçti

Türkiye'nin devi yatırım için Konya'nın o ilçesini seçti

Türkiye'de araç üstü ekipman ve treyler sektöründe önde gelen firmalardan Star Yağcılar, Konya'da fabrika kurmaya hazırlanıyor.10 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek olan yeni treyler araç üstü ekipmanları fabrikası 2022 yılında faaliyete geçecek

İzmir Kemalpaşa'da faaliyet gösteren Star Yağcılar A.Ş. Araç Üstü Ekipmanları Konya’nın Yunak ilçesinde 10 milyon TL'luk yatırımla yeni treyler araç üstü ekipmanları fabrikası kuracak.

İzmir Kemalpaşa'da faaliyet gösteren Star Yağcılar Araç Üstü Ekipmanları Konya’nın Yunak ilçesinde üretim tesisi kurmak üzere çalışma başlattı. Araç üstü ekipman ve treyler sektöründe, faaliyet gösteren Star Yağcılar, Yunak’ta önümüzdeki aylarda fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin önde gelen yatırımcılarına örnek olacak

Fabrika, Yunak’tan iç Anadolu bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’ye Treyler, Damper, Dorse ve Araç Üstü Ekipmanları üretimi yapacak. Fabrikanın faaliyete başlamasıyla ilk etapta 50 kişiye istihdam sağlanacak. Önümüzdeki yıllarda üretim kapasitesinin arttırılmasıyla birlikte de istihdamın 200 kişiye ulaşması bekleniyor.

Aslen Yunak ilçesi Özyayla mahalleli olan Star Yağcılar Treyler Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yağcı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veli Yağcı tarafından önümüzdeki günlerde Yunak’ta kurulacak olan fabrikanın proje tanıtımı yapılacak Yunak ilçesinde yapılacak olan bu ilk ve büyük yatırım Türkiye’nin önde gelen diğer yatırımcılarına da örnek olacak. Böylelikle pek çok yatırımcı şirket, iş aktivitelerine ve kurumsal ihtiyaçlarına cevap verecek yatırımları Yunak ilçesine yapabilecek.

Bu yatırım ile Yunak ilçesinin araç üstü ekipmanları üretiminde bölgenin önemli üslerinden birisi haline geleceğine dikkat çeken Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, “Bu fabrika Yunak ilçemizin en büyük yatırımlarından bir tanesi olacak. Bunun yer tahsisi ile ilgili olarak şirket temsilcileri ile imzalar atıldı. Bu gerçekten hayırlı bir iş. İlk etapta 4-5 ay içerisinde 10 Milyonluk ön yatırım gerçekleşerek 50 kişinin üzerinde bir istihdam sağlanacak. Akabinde birkaç yıl süre içerisinde yapılacak yatırımın boyutu ise 40 milyon TL’yi bulacak ve burada yaklaşık 200 insanımız iş imkânına kavuşacak. Bu Yunak ilçemizin kuruluş tarihinden beri en büyük yatırımlardan bir tanesi olacak. Bu önemli ve büyük yatırımla birlikte Yunak’ımız, özellikle araç üstü ekipman üretimi konusunda bölgenin ve Türkiye’nin önemli üslerinden birisi haline gelecek” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum