Türkiye'den sınır dışı edilen Alman muhabir Schwenck

Türkiye'den sınır dışı edilen Alman muhabir Schwenck

Alman hükümeti: "Bu, egemen bir ülkenin kararı"

BERLİN (AA) - Alman hükümeti, Türkiye'den dün sınır dışı edilen Alman ARD televizyon kanalının Kahire muhabiri Volker Schwenck ile ilgili, söz konusu olayın egemen bir ülkenin kararı olduğunu belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Federal Basın Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuya ilişkin bir soru üzerine, Ankara'daki Almanya Büyükelçisi ve İstanbul'daki Alman Başkonsolosluğu aracılığıyla Schwenck'in Türkiye'ye girebilmesi için Türk hükümet yetkilileri nezdinde girişimlerde bulunduklarını, ancak çabalarının bir sonuç vermediğini söyledi.

"Bu, egemen bir ülkenin kararı." diyen Schaefer, sadece Türkiye değil, dünyanın diğer birçok ülkesinde de basın özgürlüğünün, Almanya'da olduğundan çok daha farklı anlaşıldığına dikkati çekti. Alman hükümetinin her zaman Alman gazetecilerin diğer ülkelerde rahat ve özgür bir şekilde çalışabilmeleri için çaba harcadığını ifade eden Schaefer, bu konuda diğer ülkelerdeki farklı şartlardan dolayı her zaman başarılı olamadıklarını sözlerine ekledi.

Almanya devlet televizyonu ARD muhabiri Volker Schwenck, Türkiye'ye giriş yasağı olduğu gerekçesiyle Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınarak sınır dışı edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler