Türkiye'den Gazze'ye gönderilen insani yardım

Türkiye'den Gazze'ye gönderilen insani yardım

"Lady Leyla" isimli gemiyle gönderilen giysiler, Gazze'deki yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı- Türkiye'nin gönderdiği yardımlardan yararlanan Filistinli ailelerin sayısı 190 bine ulaştı

GAZZE (AA) - Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında "Lady Leyla" isimli gemi aracılığıyla gönderilen giysilerin Gazze Şeridi'nde dağıtımına devam edildi.

Gazze'deki Sosyal İşler Bakanlığı, "Giysilerim Mutluluğumdur" adıyla gerçekleştirdiği etkinlikle Türkiye'nin birkaç ay önce gönderdiği giysileri, yetim ve yoksullara dağıttı.

Sosyal İşler Bakanlığı Müsteşarı Yusuf İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım malzemelerini aşama aşama dağıttıklarını belirterek, "Şu ana kadar Türkiye'nin gönderdiği yardımlardan yararlanan Filistinli ailelerin sayısı 190 bine ulaştı." dedi.

İbrahim, "Lady Leyla" gemisiyle gelen yardımların dağıtım işlemini bir ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

"İyilik gemisi Gazze yolunda" sloganıyla Mersin'den yola çıkan Lady Leyla, 3 Temmuz'da İsrail'in Aşdod Limanı'na demir atmıştı. Gemide pirinç, şeker, un gibi temel gıda maddelerinin yanında giysi, ayakkabı ve çocuklar için oyuncaklardan oluşan yaklaşık 11 ton bin yardım malzemesi bulunuyordu.

Türkiye, eylül ayında da "Eclips" adlı gemiyle Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine insani yardım göndermişti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda hazırlanan gemide, 2 bin 500 ton insani yardım malzemesi bulunuyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler