Türkiye'de Kiracı Oranı Artıyor

Türkiye'de Kiracı Oranı Artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2013 ile 2023 arasında kiracı oranında önemli bir artış yaşandı. Bu süreçte, kiracı oranı yüzde 21,3'ten yüzde 27,8'e yükseldi.

Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, bu yükselişi değerlendirerek, 2030 yılına kadar kiracı oranını düşürmeyi ve nüfusun yüzde 40'ını ev sahibi yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Konut sahiplik oranının artması için finansman yöntemlerinin çeşitlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Av. Mahir Orak, mevcut durumun değişmesi için tasarruf finansmanının önemine dikkat çekti. Özellikle büyükşehirlerde konut sahibi olmanın maliyetinin yüksek olduğunu belirten Orak, kredi notu gibi kısıtlamalar olmaksızın tasarruf finansmanı ile ev sahibi olmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Tasarruf Finansmanı sektörünün, vatandaşları ev sahibi yapma konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü ve ev sahipliği oranını artırmak için devletin desteğini beklediğini belirten Av. Mahir Orak, bu yaklaşımın ekonomik kalkınmaya da olumlu katkı sağlayacağını vurguladı.

Kiracı oranındaki artış ve konut sahipliği için yeni finansman modellerine olan talep, Türkiye'nin konut sektöründe yaşanan değişimlere ışık tutuyor. Tasarruf finansmanı, vatandaşların ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürme konusunda önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.