Türkiye’de ilk kez  Konyaspor Futbol Gelişim Akademisi kullandı

Türkiye’de ilk kez Konyaspor Futbol Gelişim Akademisi kullandı

Devre arası hazırlık kampını Antalya’da gerçekleştiren Konyaspor U21 Takımında sporcuların takibi üst düzey teknolojiye sahip cihazlarla sağlandı.

 

Devre arası hazırlık kampını Antalya’da gerçekleştiren Konyaspor U21 Takımında sporcularıın takibi üst düzey teknolojiye sahip cihazlarla sağlanıyor. Sistem antrenmanlarda ve çalışmalarda takip edilen sporcularla ilgili gerçek zamanlı ve zengin veri toplama özelliği ile teknik taktik çeşitlilik sağlamak için profesyonel bir kontrol mekanizmasını akademi antrenörlerinin değerlendirmesine sunuyor.

ANTALYA KAMPINDA TESTLERDEN GEÇTİ

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Baz istasyonu ve anten gerekmeden çalışan, kameralar kurularak, bilgisayar ile İpad üzerinden takip imkânı sağlayan ve bu şekilde veri toplayan sistem akademimizde ilk defa kullanılmaya başlandı. Mesafe, hız, nabız, adım dengesi gibi fiziksel aktivite ölçüm ve analiz sistemi Türkiye genelinde ilk olarak Akademiler arasında Atiker Konyaspor’umuzun Futbol Gelişim Akademisi’nde kullanılmaya başlandı. U21 takımımız Antalya kampında Yo-Yo, maximal kuvvet ve sürat testlerinden geçti. Test sonuçları ve analizlere göre oyuncularımız için yeni antrenman programları planlandı” denildi.

img_mxrms-001.png