Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası

Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası

Şampiyonanın açılış seremonisi gerçekleştirildi


MUĞLA (AA) - Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nın açılış seremonisi yapıldı.Marmaris Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'ndaki şampiyonanın açılış seremonisine Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç.Dr. Metin Şahin ile sporcular katıldı.
Şahin, törende yaptığı konuşmada, şampiyonaya 2 bin 200 sporcunun katıldığını söyledi. Gençlerin sosyal gelişimlerindeki en önemli faktörün spor olduğuna dikkati çeken Şahin, tekvandonun gençlerin kişisel gelişimi ve hayata hazırlanmasına yardımcı olduğunu belirtti.
Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda Türk sporcuların 2 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya aldığını hatırlatan Şahin, "Milli sporcularımız geçen hafta düzenlenen şampiyonada tarih yazdılar. Başarıda kendimizle gurur duyacağız. Sevinci de üzüntüyü de birlikte yaşayacağız. Bu ülkenin gençleri kendilerine değer verildiği zaman çok büyük başarılara imza atmıştır. Bize ev sahipliği yapan Marmarislilere ve her daim bu spora destek olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum." dedi.
Öte yandan şampiyonanın dördüncü gününde yıldız kızlar 59 kiloda Berra Nur Çiftçi (İstanbul Beykozspor), erkekler 33 kiloda Server Balaban (Kocaeli Derincespor), 65 kiloda Muaz Yetimoğlu (İstanbul Bahçelievler Belediyespor) Türkiye şampiyonu oldu.
Yarın sona erecek şampiyonanın dördüncü gününde alınan sonuçlar şöyle:
Erkekler:
33 kilo
1. Server Balaban (Kocaeli Derince Spor)2. Mevlüt Kahraman (Niğde Belediyespor)3. Mer Dönmez (Ankara Adliyespor)3. Serhat Enes Kaplan (Ankara Çınar Spor)
65 kilo
1. Muaz Yetimoğlu (İstanbul Bahçelievler Belediyespor)2. Hüseyin Çağrı Kocaman (Ankara Ego Spor)3. Tunahan Kozan (Karaman Özel İdare Spor)3. Temel Kılıç (Bursa Emek Spor)
Kızlar:
59 kilo
1.Berra Nur Çiftçi (İstanbul Bekoz Belediyespor)2.Helin Biçen (İzmir Atak Spor)3.Zehra Gündüz (Gaziantep Araban Belediyespor)3.Hümeyra Kar (İstanbul Tuzla Belediyespor)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler