Türkiye Trial Şampiyonası

Türkiye Trial Şampiyonası

- Kaza yapan ve suya devrilen aracın pilotu, boğulma tehlikesi geçirdi


KARABÜK (AA) - Karabük Off-Road Kulübü (KARDOFF) ve Türki̇ye Otomobi̇l Sporları Federasyonu (TOSFED) iş birliğinde Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen Türkiye Trial Şampiyonası'nın ikinci gününe devam edildi.

Kastamonu Kavşağı bölgesinde hazırlanan parkurda yardımlaşma ve off-road ruhunun ön planda tutulduğu trial yarışında, 2 araç ve 4 sporcudan oluşan 8 takım, parkuru en kısa sürede geçebilmek için mücadele veriyor.

Bugün tamamlanacak yarışlarda, zorlu parkurun geçilmesi esnasında devrilen araçlar, diğer araçların yardımıyla kurtarıldı.

Yarışlara İstanbul'dan katılan ekibin içinde bulunan 5-B kapı numaraları aracın pilotu Umut Bayrak, yarışlar için oluşturulan yapay gölden geçerken devrildi. Ters dönen aracın içinde kalan Bayrak, pilot arkadaşı Halil Yeşilselvi tarafından araçtan çıkartılarak kurtarıldı.

Yeşilselvi, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok büyük korku yaşadıklarını söyledi.

Arkadaşını suyun içinde kaldığını görünce hemen harekete geçtiğini anlatan Yeşilselvi, "Arkadaşım başından beline kadar suyun içerisinde ters bir şekilde kaldı. Uzun süredir off-road yarışlarına katılıyorum. Gördüğüm en korkunç ve tehlikeli kazaydı. Bizler bu tür kazalara genelde alışkınız, soğukkanlılığımızı koruyoruz ama bu pozisyonda koruyamadım. Bundan sonra yarışlara devam edip etmeyeceğimizi takım içerisinde konuşup değerlendireceğiz." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler