Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Gençer:

Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Gençer:

"Havza Bazlı Üretim ve Destekleme Modeli tam olarak uygulanırsa Türkiye en önemli darboğazlarından biri olan ürün planlaması sorununu çözebilir"

ANKARA (AA) - Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gençer, "Havza Bazlı Üretim ve Destekleme Modeli tam olarak uygulanırsa Türkiye en önemli darboğazlarından biri olan ürün planlaması sorununu çözebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Gençer, yazılı açıklamasında, Milli Tarım Projesi'nin tohumculuk sektörü açısından önemli sonuçlar doğuracağını belirtti.

Söz konusu modelin uygulanması halinde Türkiye'nin darboğazlarından olan ürün planlaması yapılmaması sorununun çözüleceğini vurgulayan Gençer, "Oluşturulan 941 havzada çiftçimiz ne ekeceğini ve ne kadar destek alacağını bilecek. Böylelikle tohumcu firmalarımız da yeni üretim modeline göre pazarlama ve satış stratejilerini geliştirebilecekler. Hangi havzada hangi tohumluklar ön planda olacak bunu önceden görebileceğiz." ifadesini kullandı.

Gençer, Milli Tarım Projesi'nde tohumculuğa ayrı bir başlık açılmasını sektör olarak memnuniyetle karşıladıklarını da belirterek, şunları kaydetti:

"Başbakan Yıldırım projeyi açıklarken tohumculuk konusunu özel olarak değerlendirdi. Bizim yıllardan beri gündemde tuttuğumuz, tohumculukta Ar-Ge çalışmalarına hız ve destek verileceğini ifade etti. Gerçekten de tohumculuk sektörünün en önemli sorunlarından biri budur."

Gençer, uzun süredir kamu ağırlıklı bir yaklaşımla sürdürülen bitki ıslahı ve çeşit geliştirme araştırmalarında belli bir aşama kaydedildiğini, ancak buna rağmen tarım sektörünün güncel ihtiyaçlarının tam anlamıyla karşılanamadığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :