Türkiye geçen yıl yüzde 4 büyüdü

Türkiye geçen yıl yüzde 4 büyüdü

ASO Başkanı Özdebir: - "Ekonominin gösterdiği performans, küresel ekonominin içinde bulunduğu koşullar ve bizimle aynı sınıftaki ülkelere baktığımızda bu büyümeye iyi denebilir"

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin 2015 yılında yüzde 4 büyümesine ilişkin, "Ekonominin gösterdiği performans, küresel ekonominin içinde bulunduğu koşullar ve bizimle aynı sınıftaki ülkelere baktığımızda bu büyümeye iyi denebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Özdebir, yaptığı yazılı açıklamada, ASO olarak büyüme beklentilerinin yüzde 4 civarında olduğunu belirterek, "Ekonominin gösterdiği performans, küresel ekonominin içinde bulunduğu koşullar ve bizimle aynı sınıftaki ülkelere baktığımızda bu büyümeye iyi denebilir." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ekonomik büyüme potansiyelinin yüzde 4'ün üzerinde bulunduğunu vurgulayan Özdebir, yüksek büyüme potansiyelini gerçekleştirmek için öncelikle kafaların değişmesi gerektiğini savundu.

Dünyada, Sanayi 4.0'ın, Analitik 3.0'ın, yeni iş yapma yöntem ve şekillerinin konuşulduğu bu ortamda iş dünyası ve sanayiciler olarak bir zihniyet değişimine ihtiyaç duyduklarına işaret eden Özdebir, yeni bir dünya kurulurken, bu dünyaya ayak uyduracak şekilde işlerini organize etmelerinin zorunluk taşıdığını kaydetti.

Özdebir, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Ocak ayında yatırım malları üretiminde yüzde 0,2, ithalatında ise yüzde 17'lik bir düşüş olmuştur. Bu, insanların beklentisinin, yatırım hedeflerinin çok iyimser olmadığını, yatırım ortamının iyi olmadığını gösteriyor. Bunu çözmemiz, insanlara moral vermemiz, yatırım şevkini artırmamız azım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :