Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 5 büyümesi

Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 5 büyümesi

GSO Başkanı Konukoğlu: -"Milletçe kararlı duruşumuz hükümetimizin ekonomi alanında attığı adımlarla bir araya gelince ekonomimiz 2017'nin ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde büyüdü"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu, milletin kararlı duruşu ve hükümetin ekonomi alanında attığı adımların bir araya gelmesiyle ekonominin, 2017'nin ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde büyüdüğünü, bunun çok sevindirici olduğunu bildirdi.

Konukoğlu, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), yılın ilk çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdiği yazılı açıklamasında, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyümesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, zor bir dönemden geçilmesine rağmen beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme rakamlarının, sanayicileri çok mutlu ettiğini ve geleceğe daha olumlu bakmalarını sağladığını kaydetti.

Yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 büyümenin sevindirici olduğunu ifade eden Konukoğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bu rakamlar yılın tamamı için bizlere çok büyük umut verdi. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam ediyoruz. İnşallah bu yılı daha yüksek büyüme rakamlarıyla kapatırız. Türkiye son dönemlerde çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Bütün bunlara, terör saldırılarına rağmen milletimiz, sanayicilerimiz el ele vererek var gücümüzle çalışmaya devam ettik. Milletçe kararlı duruşumuz, hükümetimizin ekonomi alanında attığı adımlarla bir araya gelince ekonomimiz 2017'nin ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde büyüdü. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu rakamlar daha yukarılara çıkacak. Türkiye genç, girişimci, dinamik nüfusu ile dünyada piyasa yapıcı, gündem belirleyici konuma gelecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :