Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Gümüşhane, Artvin ve Giresun'da vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri darbe girişimine tepki gösterdi

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane, Artvin ve Giresun'da vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine karşı sloganlar attı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, partisinin il başkanlığında halka yönelik yaptığı konuşmada, hep beraber izlediklerini, takip ettiklerini, kısmı bir kalkışma olduğunu belirterek, "Bunu Başbakanımız açıkladı. Daha sonra genel merkezimiz ve Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda meydanlarda toplandık. Allah razı olsun. Bütün Gümüşhane ayakta. Türkiye’nin bütün ilerinde milletimiz ayakta." dedi.

Milletin demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Pektaş, şunları kaydetti:

"Allah’a şükürler olsun. Biz devletimizin valisiyle yetkililerle sürekli görüşme halindeyiz. Gümüşhane’de her şey normal, her şey yolunda. Ancak provokatörler aramıza girip sizlere yanlış slogan attırabilirler. Bu hainlerin hedefi ülkemizde halkımızı birbirine kışkırtmak. Onun için değerli sloganlarımıza dikkat edelim. Bu millet Menderes’e sahip çıkamadı. Bu millet Turgut Özal’a sahip çıkamadı, Merhum Erbakan’a sahip çıkamadı. Ama bu millet Cumhurbaşkanına ve demokrasiye sahip çıkacak."

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Vali Okay Memiş ile görüştüğünü, Gümüşhane'de herhangi bir sıkıntı olmadığını vurgulayarak, "Ülkede bir sıkıntı olmayacak. Bu asker bizim, bu polis bizim çocuklarımız. İçlerinde bir kaç tane hain çıkabilir, demokrasi kazanacak, biz kanacağız. Sizin dediğiniz, hakkın dediği olacak. Sabaha kadar burada bekleyeceğiz." diye konuştu.

Memur-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Musa Uncu da hiç bir zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'a boyun eğdirmeyeceklerini belirterek, "Kendimize boyun eğmeyeceğiz. Bu millet hiç bir zaman boyun eğmedi eğmeyecek. Hangi güçler karşımıza çıkarsa çıksın onları ezip geçeceğiz. Herkes sokakta sabaha kadar Cumhurbaşkanına destek olacak" ifadesini kullandı.

- Giresun

Giresun'da ise AK Parti Giresun İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar sloganlarla darbe girişimine tepki gösterdi.

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, kendi üzerlerine düşenin, burada bu akşam hiç bir gürültüye, olaya, tatsız bir olaya mahal vermeden demokrasiye yapılan bu girişimin karşısında Türk bayrakları ve sloganlarla dimdik durmak olduğunu bildirdi.

"Allah'ın izniyle hiç bir art niyetli girişimine fırsat vermeden, bu akşam bu iş bu gece neticeleninceye kadar burada sağ duyuyla beraber bekleyeceğiz." diyen Tütüncü, "Hükumetimiz görevinin başındadır ve inşallah yarın sabah da bu darbe girişimi durdurularak. bastırılarak, susturularak bu hainlerin bu yürüyüşüne, Türkiye'yi baltalama amacına müsade edilmeyecektir." diye konuştu.

- Artvin

Artvin'de AK Parti önünde toplanan bir grup daha sonra sloganlar eşliğinde ve ellerinde Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi üzerinden yaya olarak İnönü Caddesi'nde yürüdü. Bazı vatandaşlar polis aracının önüne geçerek ellerindeki Türk Bayraklarıyla polise destek verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler