Türk ve sığınmacı çocuklar aynı sahnede

Türk ve sığınmacı çocuklar aynı sahnede

Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi'nde eğitim alan Türk ve sığınmacı çocuklar, yıl sonu gösterisinde el ele sahne aldı- Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek:- "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yoldan, kanaldan, sudan çok daha önemli b

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi'nde eğitim alan Türk ve sığınmacı çocuklar, yıl sonu gösterisinde birlikte sahne aldı.

Büyükşehir Belediyesince Gençlik Parkı Büyük Tiyatro Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, Merkezin öğretmenleri ile çok sayıda çocuk ve ailesi katıldı.

Gökçek, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesine bağlı Merkezin meyvelerini vermesinin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

İlk kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi'nin büyütülmesi ve aktif hale getirilmesi talimatını verdiğini anlatan Gökçek, "O tarihlerde 5 bin civarında sokakta çalışan çocuk vardı. Ankara o günden bugüne iki kat büyüdü. Normal şartlar içerisinde bu çocukların sayısının da büyümesi gerekiyordu ama Allah'a hamdolsun bugün 680'e indi, 5 binlerden 680'e." diye konuştu.

Gökçek, Merkezin sokaktaki çocuklara sahip çıkarak, onları topluma yeniden kazandırdığını, burada kurslara katılan çocukları daha sonra Büyükşehir Belediyesine bağlı merkezlerde iş sahibi yaptıklarını belirtti.

"Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yoldan, kanaldan, sudan çok daha önemli bir sosyal faaliyeti yürüttük." ifadesini kullanan Gökçek, ülkelerinde yaşanan savaş ortamı nedeniyle Türkiye'ye sığınan farklı milletlerden çocuklara da kucak açtıklarını dile getirdi.

Türkmen, Suriyeli, Iraklı çocuklar ile Türk çocukların şiir dinletisi, koro, judo, güreş gösterilerini gururla izlediğini aktaran Gökçek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Gökçek'in eşi ve Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek de sokakta çalışan çocukların nitelikli bir şekilde topluma kazandırılmasının önemine dikkati çekti.

"Uyuşturucunun, gasbın, hırsızlığın, ahlaksızlığın dalga dalga büyüdüğü bir zamanda bu çocuklarımızı korumak boynumuzun borcu." diyen Gökçek, Türkiye'ye gelen sığınmacı çocukların da birer emanet olduğunu, onlara da sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Çocukların gösterilerinin izleyicilerden yoğun alkış aldığı etkinlikte, Merkezde eğitim gören sığınmacı çocukların Türkçe şiir ve şarkılardan örnekler sergilemesi de büyük beğeni topladı.

Gösterilerin ardından çocuklar Nevin Gökçek'e çiçek takdim etti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler