Türk Tabipleri Birliği 67. Büyük Kongresi

Türk Tabipleri Birliği 67. Büyük Kongresi

Görev süresi dolan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Bayazıt İlhan'ın yerine 67. Büyük Kongrede yeni başkan seçilecek

ANKARA (AA) - Türk Tabipleri Birliği'nde görev süresi dolan başkan Bayazıt İlhan'ın yerine 67. Büyük Kongrede yeni başkan seçimi yapılacak.

Türk Tabipleri Birliğinin üç gün sürecek 67. Büyük Kongresi Devlet Su İşleri Konferans Salonu'nda başladı. Kongrenin ilk gününde divan başkanı ve üyeleri seçildi.

Kongrede hayatını kaybeden sağlık çalışanları için saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Bayazıt İlhan, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, sağlığın herkes için vazgeçilmez bir hak olduğunu belirterek, hekimlerin haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

Sağlığın fiziksel, ruhsal bir iyilik hali olduğunu ifade eden İlhan, artık daha fazla doktora gidildiğini, ameliyat olunduğunu, MR, tomografi çektirildiğini ve daha fazla ilaç kullanıldığını ancak nitelikli bir sağlık hizmetine ulaşılamadığını söyledi.

Türk Tabipleri Birliğinin nitelikli sağlık hizmeti için mücadelesini sürdürdüğünü ifade eden İlhan, "Yurttaşların sağlık hizmeti alması önündeki başta parasal olmak üzere her türlü engelin kalkmasını istiyor. Tıp eğitiminin kötüye gidişini durdurmaya, geleceğin hekimlerinin daha nitelikli yetişmelerini sağlamaya çalışıyor. Bugünkü yıkıcı sağlık politikalarının bir sonucu olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti engellemeye çalışıyoruz. TTB sağlığın temel belirleyenleri olan temiz su, hava, beslenme gibi hayati konuları hep gündeminde tutuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TTB Başkanı İlhan, birliğin uluslararası alanda saygınlığının arttığına dikkati çekerek, "Başta Dünya Tabipler Birliği olmak üzere pek çok uluslararası hekim örgütünün çalışmalarında söz sahibi ve katkı veriyor. Avrupa Hekimler Daimi Komitesi ve Avrupa Genç Hekimler Örgütü'nün üyesiyiz. 2019 yılında Dünya Tabipler Birliği Genel Kurulu'nun Türkiye'de yapılmasına DTB Konsey Toplantısı'nda oy birliği ile karar verildi." dedi.

Üç gün sürecek kongrede görev süresi dolan başkan Bayazıt İlhan'ın yerine pazar günü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Yerleşkesinde başkanlık için seçim yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler