Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı

Muş Valisi Yavuz:"PKK terör örgütü, hendek kazarak Kürtleri hendeğe gömmek istedi."

MUŞ (AA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, "PKK terör örgütü, hendek kazarak Kürtleri hendeğe gömmek istedi." dedi.

Muş'ta Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Muş Valiliği önünde tören düzenlendi. Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması başlayan tören, dana sonra Polis Evi'nde devam etti.

Burada düzenlenen törende konuşan Vali Seddar Yavuz, devletin en önemli görevlerinden birinin, vatandaşın can ve mal güvenliği sağlamak, huzur ve güven içerisinde onları yaşatabilmek olduğunu söyledi.

"Aksi halde devlet olma özelliğinden söz etmek mümkün değildir" diyen Yavuz, "Hangi teşkilatı kurarsanız kurun, ne kadar tedbir alırsanız alın, en önemli şey insan yetiştirmektir. 79 milyon insanın yaşadığı bu ülkede, belki her kişinin başına polis dikmek gerekebilir. Ancak önemli olan davranışlarımızı kontrol etmek ve iyi bir insan olabilmektir. Başta onurumuza sahip çıkmamız, daha sonra ailemiz ve içinde yaşadığımız topluma ve tüm dünyaya faydalı bir birey olabilmek, hepimizin en büyük arzusu ve dileği olmalıdır." diye konuştu.

Polis teşkilatının 171 yıldır önemli bilgi ve tecrübe birikimine sahip olduğunu belirten Yavuz, teşkilatın teknolojiyi de iyi kullanır hale geldiğini ve böylece milletin takdirini kazandığını ifade etti.

Devletin vatandaşlarla eşit mesafede durduğunu, vatandaşların inancına, mezhebine, siyasi görüşüne göre davranış sergilemediğini belirten Yavuz, "Bunu yapabilmemiz için de devlet teşkilatlarının hukuk yerinde kalması, insan haklarına riayet etmesi, en önemli hususlardan biridir. Dolayısıyla her türlü ayrımcılığın hiçbir teşkilat içerisine girmemesi ve herkesin ele ele aynı hedefe koşması gereklidir." diye konuştu.

Başta PKK olmak üzere bölücü terör örgütlerinin Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne ve birliğine kasteden girişimlerinin son zamanda artığına işaret eden Vali Yavuz, şöyle konuştu:

"Küresel güçlerin bu bölgelerde yeni bir takım dengeler araştırdığı ve DHKP-C, PKK gibi 8-9 tane örgütün bir araya gelerek yeniden Türkiye'ye saldırdıklarını görüyoruz. Bu aslında belli bir merkezden, bu örgütlerin yönetildiğini net şekilde ortaya koyuyor. Bu dönemde artık polis asker ayrımı gözetmeksizin, devletin tüm birimleri reflekslerini göstermiş, hep bir arada bu tehdide karşı önemli girişim de bulunmuşlardır.

PKK, öylesine bir akıl tutulması yapmıştır ki şehirlerde hendekler kazılmış, vatandaşlarımız hendeklere gömülmek istenmiştir. PKK, açık ve net bir şekilde Kürtleri hendeklere gömmek istemiştir. Artık PKK, daha önce iddia ettiği gibi Kürtlerin hakkını savunan değil, Kürtleri katleden bir örgüt olarak tarihe geçmiştir. Bütün vatandaşlarımız, özellikle Kürt kökenli kardeşlerimiz, bunu net olarak görmüştür. İşte bu tespitten sonra vatandaşlarımız örgütle olan mesafesini suretle aşmış, onlara sırtını dönmüş ve her fırsatta ihbarlarda bulunarak devletiyle el ele mücadeleye girmiştir."

- "Bu hainlerin inlerine, tepelerine inmeye devam edeceğiz"

Türkiye'nin vatandaşına şefkat göstermede oldukça cömert olduğunu belirten Yavuz, şunları dile getirdi:

"Ancak bu hainlerin inlerine tepelerine inmeye devam edeceğiz. Bunlara şefkat göstermek, kabul edilebilir bir durum değildir. Terörist cenazelerinde boy gösterenlerin hesabını göreceğiz. İster kamu görevlisi, ister siyasetçi olsun, her birini yargının önüne çıkartacağız. Askerimizi, polisimizi şehit edenleri mazur görmemiz, bunlara sempatiyle bakmamız kabul edilemez. Bu şehirde bundan böyle ister milletvekili, ister memur olsun, terörist cenazelerinde boy gösterenlerin hesabını göreceğiz. Bin yıllıdır bu topraklarda, her bir karış toprağı, şühedanın kanı ile sulanarak, yoğrularak vatan yaptık. Herkes safını net olarak ortaya koyacak. O yüzden bu şehirde PKK terör örgütünün, onun legal uzantısı olan HDP, BDP ve bunların törenlerine giden bütün kamu görevleriyle ilgili gerekli yasal işlem başlattık. Bunu devam ettiriyoruz ve bunları kamu dışına atacağız. Ya biz Türkiye memuru olacağız ya da istifa edip siyaset yapacağız."

İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan ise günün önemini anlatan konuşma yaptı.

Törene Belediye Başkanı Feyat Asya, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay İsmail Işık, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, MHP İl Başkanı Şükrü Demir ve diğer yetkililer katıldı.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler