Türk mutfağı Kanada'da damakları fethetti

Türk mutfağı Kanada'da damakları fethetti

Toronto Kültür ve Tanıtma Ataşeliği tarafından başkent Ottawa'da gerçekleştirilen "Türk Yemekleri Günü" etkinliklerinde, Türk ve Osmanlı mutfağından oluşturulan menü büyük ilgi gördü

OTTAWA (AA) - Kanada'nın başkenti Ottawa'da, Toronto Kültür ve Turizm Ataşeliği tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, Türk ve Osmanlı mutfağından oluşturulan menüye büyük ilgi gösterildi.

Toronto Kültür ve Tanıtma Ataşesi Derya Şerbetçi Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22-24 Mart tarihlerinde Sheraton Ottawa Otel'de "Türk Yemekleri Günü" düzenlendiğini belirtti.

Acar, "Etkinliğe ev sahipliği yapan Sheraton Otel Ottawa yetkilileri ilgiden oldukça memnun kaldılar. Daha evvelden de başka ülke mutfakları ile benzer etkinlikler yaptıklarını, ancak bu denli yoğun bir ilgiyle hiç karşılaşmadıklarını söylediler. Kanadalılara unutulmaz Türk mutfağının lezzetlerini, İstanbul'da bir restoranın sahibi olan ve geçtiğimiz günlerde İstanbul'un en iyi şefi ödülünü alan İsmet Saz hazırladı. Şef İsmet Saz, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerine kattığı inovatif yorum ile ülkemiz mutfağına marka değer kazandırmayı hedefliyor." dedi.

- Türk yemekleri Ottawa Tarım ve Yemek Müzesi'nde

Ottawa'da bir diğer Türk mutfağı tanıtım etkinliği de Ottawa Tarım ve Yemek Müzesi'nde gerçekleşti.

Kanada'nın kuruluşunun 150'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen dünya mutfakları etkinliğine Türkiye, konuk ülke olarak katıldı. Şef İsmet Saz, bu etkinlikte de konuklara Türk yemeklerini tanıttı.

Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, Kanadalıların yanı sıra basın mensuplarının ve seyahat sektörü temsilcilerinin katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk mutfağının dünya mutfakları içinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Ünal, Türkiye ve Kanada arasında bir çok alanda gerçekleşen ve sürekli ilerleyen iş birliğinin artarak devam edeceğine inandığını belirtti.

Öte yandan, Toronto Kültür ve Tanıtma Ataşesi Acar, Ottawa'daki etkinliğin hafta sonunda da devam edeceğini kaydederek, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katılım sağlayacağı Ottawa Seyahat ve Tatil Fuarı ile tanıtım etkinliklerimiz sürecek. Ülke turizminin çeşitlenmesi ve 12 aya yayılmasında gastronomi turizminin önemli bir yeri var. Kanada'da ülkemizin tanıtımına ve sunduğu turizm imkanlarına ilişkin yürütülen tanıtım faaliyetlerimiz, bu yıl da artarak devam edecek." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :