Türk Kızılayı'ndan Suriye'ye un yardımı

Türk Kızılayı'ndan Suriye'ye un yardımı

"Türk Kızılay'ı Suriye Koordinatörü Yenigül:"Ramazanda AFAD ve TMO ile başlattığımız projeyle, önümüzdeki hafta günde 300 ton unu 12 tırla Cilvegözü ve Öncüpınar gümrük kapılarından Suriye'ye ulaştırmayı planlıyoruz. Toplamda ise hedefimiz 10 bin ton unu

GAZİANTEP (AA) - Türk Kızılayı Suriye Koordinatörü Göksen Yenigül, "Ramazanda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile başlattığımız projeyle, önümüzdeki hafta günde 300 ton unu 12 tırla Cilvegözü ve Öncüpınar gümrük kapılarından Suriye'ye ulaştırmayı planlıyoruz. Toplamda ise hedefimiz 10 bin ton unu Suriye'ye ulaştırmak." dedi.
İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, Suriye ve Türkiye'deki yardımlarından dolayı Yenigül ve Suriye İnsani Yardım Yöneticisi Kadir Akgündüz'e plaket verdi.
Yenigül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılından bu yana Suriye ve Türkiye içerisindeki kamplarda barınan insanlara yardımları ulaştırdıklarını belirtti.
Suriye'de iç savaşın ramazan ayında da devam ettiğini anımsatan Yenigül, "Özellikle bir yıldan beri Suriye'de yer değiştirme söz konusu. İnsanlar, çatışmalardan dolayı evlerinden köylerinden uzaklaşmak zorunda kalıyor. Suriye içerisinde BM İnsani Yardım Ofisinden aldığımız bilgiler çerçevesinde 597 bin kişinin hali hazırda yerinden edilmiş olduğunu biliyoruz" dedi.
Suriye'de 67 kampın bulunduğunu anlatan Yenigül, havaların ısınmasıyla birlikte Suriye içerisinde gıdaya ve özellikle temiz suya ihtiyaç duyulacağını, bu konuda da yardımseverlerin desteğine ihtiyaç duyacaklarını ifade etti.
Ramazan ayında Halep ile Mare kentleri arasındaki kamplara gıda ve iftarlık yardımı ulaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Yenigül, şöyle konuştu:"Bunun dışından Yayladağı yardım noktası, Hatay Cilvegözü ve Kilis Öncüpınar sınır kapılarından günlük 6 tırla Suriye içerisine iftarlık gıda yardımı ulaştırıyoruz. Güveçci ve Yayladağı yardım noktalarından Türkmen bölgelerine her gün 10 bin kişilik iftarlık yemek geçiriyoruz. Tabii bu yardımları çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla yapıyoruz. Türkmen bölgelerine dağıtılmak üzere günde 9 bin kişiye ekmek çıkarıyoruz. Bu ekmekleri mobil fırınımızda çıkarıp Güveçci bölgesinden Türkmen bölgelerine ulaştırıyoruz. Bu ramazanda da AFAD ve TMO ile başlattığımız proje ile önümüzdeki hafta günde 300 ton unu 12 tırla Cilvegözü ve Öncüpınar gümrük kapılarından Suriye'ye ulaştırmayı planlıyoruz. Toplamda ise hedefimiz 10 bin ton unu Suriye'ye ulaştırmak."
- "Türk Kızılayı Türkiye'nin yüz akı
Gökdere ise Suriye'de iç savaşın devam ettiğini anımsatarak, yardımların Halep güneyindeki yolların kapalı olmasından dolayı ulaştırılamadığını, şu anda batıda Kastillo ve Hamdarat bölgelerinin yolunun açık olduğunu o bölgelerin de Rus ve Esed rejimi saldırılarına maruz kaldığını ifade etti.Suriye'de sivil insanların katledilmeye devam ettiğini dile getiren Gökdere, şunları kaydetti:"Halep kentinde yoğun bombardıman var. İnsanlar çok zor durumda. Suriye'ye temiz su ve un gibi temel ihtiyaçları ulaştırmaya yardımcı oluyoruz. Türk Kızılayı 148'inci yıl dönümü dolayısıyla hem onu kutlamak hem de Suriye ve Türkiye'deki yaptıkları çalışmalardan dolayı Yenigül'e plaket taktim ettim. Tük Kızılayı, Türkiye'nin yüz akı oldu. Yalnızca Suriye'de değil tüm dünyada mazluma uzanan el oldu."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler