Türk Kızılayı Sudan Kızılayı ile iş birliği protokolü imzaladı

Türk Kızılayı Sudan Kızılayı ile iş birliği protokolü imzaladı

HARTUM (AA) - Türk Kızılayı, Yemen ve Doğu Afrika'da milyonlarca kişinin açlıkla mücadelesine destek olmak amacıyla Sudan Kızılayı ile ortak hareket...

HARTUM (AA) - Türk Kızılayı, Yemen ve Doğu Afrika'da milyonlarca kişinin açlıkla mücadelesine destek olmak amacıyla Sudan Kızılayı ile ortak hareket etme kararı aldı.

Türkiye'nin yanı sıra farklı coğrafyalarda da ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Türk Kızılayı, Sudan Kızılayı ile iş birliği protokolü imzaladı.

Sudan'da düzenlenen imza törenine, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Naci Yorulmaz ve Sudan Kızılayı Başkanı Hasan Abusalih katıldı.

Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünyadaki doğal afet ve insani krizlere karşı duyarsız olmadığını belirterek "Şiddetli kuraklık koşulları, çatışmalar, istikrarsızlık, şiddet ve ekonomik daralma gibi nedenlerle milyonlarca insanın ölümle yüz yüze geldiği Güney Sudan başta olmak Doğu Afrika ülkeleri ve Yemen'e vakit kaybetmeden yardım edilmesi için kolları sıvadık. İmzalamış olduğumuz protokol gereği Sudan Kızılayıyla el ele vereceğiz. Bu bölgelere yapacağımız yardımlarda ortak hareket edeceğiz." diye konuştu.

Güney Sudan, Yemen ve Doğu Afrika'daki drama Türkiye'nin kayıtsız kalamayacağını ifade eden Yorulmaz, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat başlattığı '#UmuduOl' kampanyası ülkemizde ciddi ses getirdi. Şimdi bunu uluslararası platformlara taşımak istiyoruz. Amacımız, Türkiye'nin sıkıntılara duyarsız kalmadığını göstermektir." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :