TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergun Atalay Konya’da

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergun Atalay Konya’da

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Demiryol-İş Konya Şubesini ziyaret etti.

 

 

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Demiryol-İş Konya Şubesini ziyaret etti. Burada Türk-İş konfederasyonunun bağlı sendikaların Konya Şube Başkanlarıyla da bir araya gelerek ülke ekonomisi, çalışma hayatı ve ülke gündemine dair konular istişare edildi. Daha sonra Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Pankobirlik Genel başkanı Recep Konuk’u makamında ziyaret ettikten sonra Konya’dan ayrıldı. 

 

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, geçtiğimiz hafta Konya’ya gelerek bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulundu. İlk ziyaretini Genel Başkanı olduğu Demiryol-İş’in Konya Şubesine gerçekleştirdi. Burada Demiryol-İş Sendikası Konya Şube Başkanlığının 11. Olağan genel kurul toplantısında yeniden başkanlığa seçilen Demiryol-İş Konya Şubesi Başkanı Âdem Gül ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun temennisinde bulunurken, başarılar diledi. Daha sonra ise sendika toplantı salonunda Türk Konfederasyonuna bağlı sendikaların Konya Şube başkanlarının da katıldığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

“TÜRK İŞÇİSİNİN DİK DURUŞUNU SÜRDÜRECEĞİZ “

Basın toplantısında Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, ülke ekonomisi, çalışma hayatı ve ülke gündemine dair önemli konularda açıklamalarda bulundu. Başkan Atalay, yaklaşmakta olan 1 Mayıs İşçi Bayramını bu yıl Diyarbakır, Samsun veya Edirne illerinden birinde yapmayı planladıklarını söyledi. Atalay, “Yapılacak yönetim kurulunda bunun kararını alacağız. 2019 yılında en önlemi konularımızdan biride kıdem tazminatıdır. Bu konuda hiçbir kimseye taviz vermeyeceğiz. Her zaman olduğu gibi kıdem tazminatı Türk işçisinin kırmızıçizgisidir. Türk-İş olarak Türk işçisinin haklarını almak adına her alanda ve sahada çalışmalarımızı Türk işçisi adına sürdürüyoruz. Konfederasyon olarak her zaman Türk işçisi adına dik duruşumuzu göstereceğiz. Türk işçisi adına önemli bir konuda işçinin sendikasını kendi seçmelidir. Hiçbir kimse işçinin sendikasını seçme konusunda baskı yapmamalıdır. Yaptıkları takdirde bizleri karşısında bulurlar. Türk-İş ve Türk işçisi temsilcisi olarak hedefimizin bu ülkenin daha ileri gitmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda kimse bizim önümüze çıkmasın.” dedi.

Ziyaret sendika başkan ve üyeleriyle birlikte günün anısına çektirilen toplu fotoğraf ile son buldu.

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’u makamında ziyaret ettikten sonra Konya’da ayrıldı

Etiketler :