Turizmcilere "Nasreddin Hoca"lı karşılama

Turizmcilere "Nasreddin Hoca"lı karşılama

“Akşehir’in Yüzü Turizmle Gülüyor” projesi kapsamında Akşehir’de turizm acenteleri için düzenlenen gezide şehre gelen turizmcileri temsili Nasreddin Hoca karşıladı

KONYA (AA) - Akşehir'in turizm sektöründen bir pay alması, doğası, tarihi zenginliği, kültürel varlıkları gibi yönlerinin daha iyi tanıtılmasının hedeflendiği Akşehir’in Yüzü Turizmle Gülüyor projesi kapsamında Akşehir’de Turizm seyahat acenteleri için gezi düzenlendi.

Geziye Türkiye’nin seçkin turizm firmaları temsilcileri ile Skal Intarnational Konya grubuna bağlı otel temsilcileri katıldı. Akşehir’e gelen heyet, Akşehir Evi’nde yaptıkları kahvaltının ardından Özpark Otel’de kısa bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından Nasreddin Hoca Meydanı’na geçen heyete burada Temsili Nasreddin Hoca tarafından bir karşılama töreni yapıldı. Nasreddin Hoca Meydanı’ndaki karşılamanın ardından Nasreddin Hoca Türbesini ziyaret eden heyete burada türbe ve Nasreddin Hoca hakkında Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan tarafından bilgi verildi.

Türbede ‘Dünyanın Ortası Burasıdır” yazılı platforma çıkarak temsili Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektiren heyet daha sonra Gülmece Parkı’na geçerek buradaki Nasreddin Hoca heykellerini inceledi.

Ziyaretçilere Akşehir’de faaliyet gösteren ve kısa adı AKADEMİK olan Akşehir Aktif Dağcılık Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Kulübü tarafından bir gösteri sunuldu.

Akşehir’deki geziye katılan heyet incelemelerini Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Tarihi Ermeni Kilisesi, Takkasızlar Konağı ile devam ettirirken, Hıdırlık’ta kısa bir mola veren heyete burada Akşehir’e özgü lezzetlerden biri olan peynir baklavası ikramı da yapıldı.

Gezinin akşam bölümünde ise katılımcılara Akşehir Kent Orman tesislerinde bir yemek ikramı yapıldı. Yemeğe Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :