Turizm Haftası

Turizm Haftası

Adana'da "James Bond" filmi serisinden "Skyfall"un aksiyon sahnelerinin çekildiği tarihi Varda Köprüsü mevkisinde tören düzenlendi

ADANA (AA) - Adana'da Turizm Haftası kapsamında, "James Bond" filmi serisinden "Skyfall"un aksiyon sahnelerinin çekildiği tarihi Varda Köprüsü mevkisinde etkinlik düzenlendi.

Vali Mustafa Büyük, CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve vatandaşlar, Devlet Demiryolları tarafından tahsis edilen 4 vagonlu özel trenle Karaisalı ilçesindeki Varda Köprüsüne giderek burada çevreyi gezdi.

Vali Büyük, Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen "Adana'da Varda Var" projesi kapsamında yapılması planlanan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Büyük, köprü yakınlarında bir tesiste düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Karaisalı'nın turizm değerleri itibariyle gurur duyulan bir bölge olduğunu söyledi.

Tarihi köprü kenarında doğal güzelliklerle iç içe olduklarını ifade eden Büyük, "Adana coğrafi konumu itibariyle doğal güzellikleri içinde barındıran ülkemizin en seçkin şehirlerinden birisi. Turizm açısından da bir çok değerimiz var. Her yıl ilimizdeki bu değerlerin birisini daha fazla öne çıkartmaya gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede Turizm Haftası kutlamasını ilçeden başlatmak istedik. Tabii Karaisalı'nın da çeşitli zenginlikleri var ama Varda Köprüsü bu zenginlikler içerisinde çok ayrı bir yere sahip." diye konuştu.

Bölgede yaklaşık 1,5 yıl önce düzenlenen doğa yürüyüşünde tespit edilen konuların hemen uygulamaya konulduğunu ve önemli mesafe alındığını kaydeden Büyük, tanıtım faaliyetleriyle buranın herkesin dikkatini çeken bir turizm varlığı haline geleceğini belirtti.

- "Kıskançlık içinde olmamamız lazım"

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü de tarım ve sanayisiyle öne çıkan Adana'nın sahip olduğu turizm potansiyelini de harekete geçirmesiyle çok daha farklı yere ulaşacağını söyledi.

Adana'nın gelişmesinde turizmin payını artırmak istediklerini ifade eden Sözlü, bunun için altyapının ve ulaşım çalışmalarına ağırlık verdiklerini anlattı.

Sözlü, şunları söyledi:

"Burada bir kıskançlık içinde olmadan, milletimizin işbirliği potansiyelini artırmak, ortaya koymak, var olan gücümüzü gerçek anlamda değerlendirmek emin olun ki zenginleşmemizin, refah toplumunu yakalamamızın yegane kaynağı olacaktır. Biz Adana'ya, Adanalılara inanıyoruz. Devlet ve millet işbirliğiyle hükümetin de katkılarıyla burada birçok şeyin başarılabileceğine inanıyoruz. Zerre kadar bir kıskançlık içinde olmamamız lazım. Birbirini kıskanan toplumlar üretemezler. Üretemeyen toplumlar da zenginliği ve refah toplumunu yakalayamazlar."

Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari de proje kapsamında yapılacak yürüyüş parkuru, dinlenme tesisi, ahşap ve asma köprü sayesinde bölgenin alternatif bir rota olacağını, turizm gelirinin artacağını, sosyal yaşama da katkı sağlanacağını anlattı.

Etkinlik kapsamında mehteran takımı konser konser verdi ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

- Varda Köprüsü

Adana'nın merkez Karaisalı ilçesi Hacıkırı (Kıralan) köyünde bulunan, yöre halkı tarafından "Koca Köprü" diye anılan Varda Köprüsü, Almanlar tarafından inşa edildiği için Alman köprüsü olarak da biliniyor.

Çelik kafes, taş örme tekniğiyle yapılan köprü, 1888'de Osmanlı Padişahı 2. Abdulhamid ile Alman İmparatoru Kaiser Willhem tarafından imzalanan sözleşmeyle İstanbul-Bağdat-Hicaz Demiryolu hattını tamamlamak üzere inşa edildi.

"James Bond" filminin önceki serisi "Skyfall"un aksiyon sahneleri Varda Köprüsünde çekilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler