TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'ndeki patlama

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'ndeki patlama

Patlamada hayatını kaybeden Mehmet Karademir ve Yusuf Kepenek'in cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumundan alındı - Mehmet Karademir'in kardeşi Sabri Karademir: - "Olayda eğer bir ihmal varsa sorumluların cezalandırılmasını istiyorum"

İZMİR (AA) - TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'ndeki patlamada hayatını kaybeden Mehmet Karademir ve Yusuf Kepenek'in cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumundan alındı.

TÜPRAŞ'ın Aliağa ilçesindeki İzmir Rafinerisi'nde dün sabah saatlerinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Mehmet Karademir ve Yusuf Kepenek'in cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi.

Mehmet Karademir'in cenazesi babası Ali ve kardeşi Sabri Karademir tarafından alınarak Aliağa ilçesine götürüldü.

Patlamada ağabeyini kaybeden Sabri Karademir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağabeyinin 2 yıldır aynı firmada tank bakımcı olarak çalıştığını belirterek, "Olayda eğer bir ihmal varsa sorumluların cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

Karademir, ağabeyinin 2,5 yaşında kızının olduğunu, eşinin de 4 ay önce evini terk ettiğini kaydetti.

Patlamada hayatını kaybeden arkadaşlarının cenazesini almaya gelen görgü tanığı Fatih İba ise olay yerinin çok yakınında çalıştığını, tankın dışında bulunduğunu belirtti.

Ekip başlarının dışarıda durmalarını söylediğini ifade eden İba, şunları kaydetti:

"İşe başladıktan 15-20 dakika kadar sonra ilk patlama oldu. Daha sonra iki patlama daha oldu. Biri dışarda 3'ü tankın içinde 4 arkadaşımız hayatını kaybetti. Ateşli çalışma izni verilmiş. Orada ya dolum oldu ya da gaz kaçağı vardı. O an taş motoruyla çalışıldığı için kıvılcım kaçtı veya gaz ölçümü yapılmadı. İşe başlamadan önce gaz ölçümü yapılması gerekiyordu. İzin veren teknik emniyet uzmanına sorduğumda ateşli izin vermediğini söyledi ama ben emniyette ifade verirken ateşli izin verdiğini söylediğini gördüm."

Patlamada hayatını kaybeden diğer işçilerden Kemal Şaşmazer'in İzmir'in Bergama ilçesinde, Mehmet Dere'nin ise memleketi Osmaniye'de defnedileceği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :