Tunus'ta ulusal birlik hükümeti çağrıları

Tunus'ta ulusal birlik hükümeti çağrıları

Cumhurbaşkanı Sibsi:- "Ulusal birlik hükümetine bakarız. Her zamana ve mekana uygun bir hükümet yoktur. Bu hükümet elindeki imkanlar dahilinde yapması gerekeni yerine getirmiştir"

TUNUS (AA) - Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, hükümette değişikliğe gidilmesi ve ulusal birlik hükümetinin kurulması gerektiğini belirtti.

Ulusal televizyon kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Sibsi, "Ulusal birlik hükümetine bakarız. Her zaman ve mekana uygun bir hükümet yoktur. Bu hükümet elindeki imkanlar dahilinde yapması gerekenleri yerine getirmiştir." dedi.

Hükümetin ülkede siyasi ve toplumsal çeşitli kesimlerle istişareler sonucunda kurulması gerektiğini ifade eden Sibsi, istişare yapılacak kesimlerin başında Tunus İşçi Genel Sendikaları (UGTT) ve Tunus Sanayi, Ticaret ve Zanaat Konfederasyonu (UTICA) örgütlerinin geldiğini aktardı. Sibsi, "Bunların içinde bağımsız olanlar varsa buyursun gelsin" şeklinde konuştu.

Sibsi, kurulması planlanan ulusal birlik hükümetine Habib es-Sıyd'ın da başkanlık edebileceğini işaret ederek, "Ulusal birlik hükümeti kurmak gerek. Tunus'un çıkarları doğrultusunda yürümemiz lazım. Daha iyiye doğru değişim lazım. Elbette hükümeti üzerinde anlaşacağımız kişi yönetecektir. Tunus'un çıkarları doğrultusunda yürüyeceğiz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı sıfatıyla tüm kesimlere eşit baktığını ve görüşmelerde bulunduğunu dile getiren Sibsi, "Ben tüm partilere eşit mesafedeyim. Nahda'yı, Nida'yı hepsini dinledim. Çok çeşitli teklifler de var" diye konuştu.

Parlamento Başkanı Muhammed Nasır da bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ulusal birlik hükümetinin kurulması gerektiğini dile getirerek, yarından itibaren UGTT ile bu konuda görüşmelerde bulunacağını vurguladı.

Habib es-Sıyd başkanlığındaki Tunus hükümetinde 6 Ocak'ta gerçekleştirilen revizyonla 13 bakanlığa yeni isimler getirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler