Tunuslu kadınlardan girişimcilik örneği

Tunuslu kadınlardan girişimcilik örneği

Kayravan'daki 164 girişimci kadın, kurdukları acı biber ezmesi imalathanesiyle ev ekonomisine katkı sağlıyor- İmalathanenin Muhasebe ve Pazarlama Şefi Cemli:- "2013'te imalathaneyi kurduğumuzda kimse 164 kadının bu projede başarılı olacağına inanmadı anca

KAYRAVAN (AA) - ADİL ESSABİTİ - Tunus'un Kayravan ilindeki 164 kadın girişimci, kurdukları acı biber ezmesi "Herise" imalathanesiyle hem ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de diğer kadınlara örnek oluyor.

Farklı eğitim düzeyleri, yaş grupları ve mesleklerden gelen Tunuslu kadın girişimcilerin, 2013 yılında kurdukları "Et-Tehaddi" (Meydan okuma) isimli imalathane, geçim kaynağı yüzde 70 oranında tarıma dayanan ilde kadınlara yeni iş imkanı sağlıyor. Acı biber, sarımsak, baharat ve zeytinyağı karışımından oluşan Herise, Tunuslu kadınlar sayesinde nesiller boyunca evlerde yapılageldiği şekliyle üretilip piyasaya sunuluyor.

AA muhabirine konuşan imalathanenin Muhasebe ve Pazarlama Şefi İkram el-Cemli, daha önce tarım işçiliği yaptığını ancak maaşının az olması ve düzenli bir iş olmaması nedeniyle onu bırakıp imalathaneye girdiğini söyledi.

"2013'te imalathaneyi kurduğumuzda kimse 164 kadının bu projede başarılı olacağına inanmadı ancak sabır ve sebatla çalışmamız sonucu bugünlere geldik." diyen Cemli, çevre bölgelerdeki kadınlardan iş talebi aldıklarını kaydetti.

Terziyken imalathanenin hissesine ortak olan Fatma es-Salimi, evinin günlük harcamalarından artırdıklarıyla bu "maceraya" girme amacının çocuklarına daha iyi bir gelecek temin etmek olduğunun altını çizdi.

İmalathanenin müdürü Necva Dayfelavi, işletmenin 8 bin dolarlık bir sermayesi olduğunu belirterek, hükümetten ve ildeki yetkili makamlardan projenin büyütülmesi için kendilerine destek vermelerini ve imalathaneye baharat ve turşu üretimi ve ambalajlanmasında kullanılacak ekipmanların getirilmesini istediklerini kaydetti.

Tehaddi'nin güzel bir girişim örneği olduğunu belirten Kayravan Valisi Şükri bin Hasan da imalathanede çalışan kadınlara destek vermeye ve projenin diğer illere de yayılması için çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Tunuslu kadınlardan girişimcilik örneği

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :