Tuluyhan Uğurlu Bükreş'te konser verdi

Tuluyhan Uğurlu Bükreş'te konser verdi

Piyanist Uğurlu:- "Konserde çiçeklerin aşkla açtığı, yağmurların aşkla yağdığı, türkülerin aşkla söylendiği, vatan aşkının doruklarda gezdiği Anadolu'dan dünyaya barış ve sevgi mesajları verdik"

İSTANBUL (AA) - Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Romanya'nın en prestijli salonu Ateneul Roman'da Bükreşli müzikseverlerle buluştu.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği himayesinde, Yunus Emre Enstitüsü Bükreş Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen "Piyano Aşkı Anlatıyor" konserinde sahne alan Uğurlu'nun, 150 yıllık geçmişi, mimarisi ve freskleriyle bir müze görünümünde olan Ateneul Roman'daki performansını 800 kişi izledi.

Tuluyhan Uğurlu konserini tüm dünyada terör sonucu hayatını kaybeden insanlara adadı.

Konserde müzikle eş zamanlı yürüyen görsel sunumda aşkın maddi ve manevi yönünü dinleyicisine aktaran Uğurlu, eseri seçme nedeninin dünyada artan nefretin sadece aşk ve sevgi ile çözülebileceği gerçeği olduğunu söyleyerek konserine başladı.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertan ve Yunus Emre Enstitüsü Bükreş Türk Kültür Merkezi Müdürü Tuna Balkan’ın da katıldığı konsere, Bükreş'te bulunan büyükelçiler, yabancı misyon temsilcileri en üst düzeyde katılım gösterdi.

Salonu dolduran sanatseverlerin dakikalarca ayakta alkışladıkları konser sonrası Tuluyhan Uğurlu, duygularını şöyle anlattı:

"Konserde çiçeklerin aşkla açtığı, yağmurların aşkla yağdığı, türkülerin aşkla söylendiği, vatan aşkının doruklarda gezdiği Anadolu'dan dünyaya barış ve sevgi mesajları verdik. Her gün içimizi yakan şehitlerimizin acısını farklı insanlarla paylaştık. Bu muhteşem salonun kubbesinden müziğin kanatlarında göklere yükseldik. Bu konserle insanlara aşkı ve sevgiyi hatırlatıp, biraz huzur verebildiysem ne mutlu bana."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler