TÜİK ile TÜMSİAD arasında iş birliği protokolü

TÜİK ile TÜMSİAD arasında iş birliği protokolü

İSTANBUL (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İstanbul Bölge Müdürlüğü ile Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) arasında, Resmi İstatistik...

İSTANBUL (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İstanbul Bölge Müdürlüğü ile Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) arasında, Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında, kaliteli, güncel, güvenilir, tutarlı, tarafsız ve uluslararası standartlara uygun istatistik üretilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü Anadolu Yakası Ek Hizmet Binasında gerçekleşen imza töreninde konuşan TÜİK İstanbul Bölge Müdürü İsmail Gökalp, TÜMSİAD ile yapmış oldukları işbirliğini, derneğin üye sayısının fazla olması ve yaptıkları etkinlikler dolayısıyla önemsediklerini anlattı.

Gökalp, şunları kaydetti:

"İş birliğiyle uzmanlarımız tarafından istatistiki bilgilerin aktarımı yapılacak, TÜMSİAD üyelerine sosyoekonomik göstergelerle ilgili sunumlar yapacağız. Veri toplama aşamasına geldiğimizde de üyelere gerekli bilgilendirme yapılacak. TÜİK’ in tanıtımı, iş yeri istatistikleri ve web sayfasındaki anket çalışmaları hakkında TÜMSİAD üyelerine bilgilendirme yapılmasına ve TÜİK tarafından yapılan anket çalışmalarında zamanlılık ve kalite açısından TÜMSİAD'a bağlı iş yerlerine gereken hassasiyet gösterilecek."

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan da iş birliğiyle dernek çalışmalarına ışık tutacak verilerin kendileriyle paylaşılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Gökalp ve Doğan protokolü imzaladı.

TÜİK ile TÜMSİAD arasında iş birliği protokolü

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :