Trump yönetiminin yeni seyahat kısıtlamaları

Trump yönetiminin yeni seyahat kısıtlamaları

ABD'nin Encemine Büyükelçisi Pasi:- "İki ülke arasındaki ilişkiler ve iş birliği bu teknik ve stratejik karardan etkilenmeyecek"

ENCEMİNE (AA) - ABD'nin Encemine Büyükelçisi Geeta Pasi, Çad'ın da aralarında bulunduğu ülkelere yönelik seyahat yasağı kararının "teknik" ve "stratejik" olduğunu belirtti.

Çad vatandaşlarına ABD'ye seyahat yasağı getiren kararname sonrası Başbakanlığa çağrılan Pasi, Başbakan Pahimi Padacke ve bazı bakanlarla görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin Çad'ı teröristleri barındırmakla suçlamadığını vurguladı.

Pasi, "İki ülke arasındaki ilişkiler ve iş birliği bu teknik ve stratejik karardan etkilenmeyecek. Yaklaşık 244 milyon dolara mal olan büyükelçilik binası da iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin göstergesi. Terörle mücadelede ABD'nin Çad'a desteği devam edecek." dedi.

Çad Hükümeti Genel Sekreteri Fadoul Sabre ise Pasi'ye Çad halkının ABD'nin kararını "adaletsiz" bulduğunu aktardıklarını belirterek "Görüşme, samimi bir görüş alışverişi şeklinde gerçekleşti. Sorun diplomatik ya da siyasi olmaktan çok teknik bir problem gibi görünüyor ve kısa zamanda çözüm bulunacak." diye konuştu.

Trump, bazı ülkelere seyahat yasağı ve kısıtlamaları öngören yeni bir karara 24 Eylül'de imza atmıştı.

Yeni kararla seyahat kısıtlamaları ve sıkı güvenlik kontrolleri getirilen ülkeler İran, Libya, Somali, Suriye, Yemen, Çad, Kuzey Kore ve Venezuela oldu. Seyahat kısıtlaması uygulanan ülkeler listesinden Sudan çıkarıldı, Kuzey Kore, Venezuela ve Çad eklendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler