Trump Meksika'da

Trump Meksika'da

Seçim konuşmalarında başta Meksikalılar olmak üzere Latin kökenlileri hedef alan Trump, Meksika'yı ziyaret ediyor- Trump'ın ziyareti ülkede protesto gösterilerine neden oldu

NEW YORK (AA) - ABD'de 8 Kasım'da yapılacak Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı iş adamı Donald Trump, Meksika'ya "sürpriz ziyaret" gerçekleştirdi.

Trump, Arizona'nın Phoenix kentinde yapacağı göçmenlik planıyla ilgili konuşmasından saatler önce Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun daveti üzerine ülkeye gitti.

Nieto ile Trump arasındaki görüşme bir saat sürerken, toplantıda Nieto'ya Meksika Dışişleri Bakanı Claudia Ruiz Massieu da yer aldı.

Trump'ın, yerel saatle 17:30'da göçmenlik planını açıklayacağı Arizona'nın Phoenix kentine hareket etmesi bekleniyor.

- Trump karşıtı protesto gösterileri

Trump'un Meksika ziyaretine ve onu davet eden Devlet Başkanı Nieto'ya eski Devlet Başkanı Vicente Fox'un da aralarında bulunduğu birçok kesimden tepki geldi. Fox, Trump'a yönelik, "Onu sevmiyoruz. Onu istemiyoruz. Ziyaretine karşıyız" dedi.

Eski Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon'un eşi Margarita Zavala da sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Biz Meksikalılar haysiyetliyiz ve nefret söylemini reddediyoruz" ifadesine yer verdi.

Trump'ın Meksikalılar için "çete, hırsız, uyuşturucu taciri, şiddet yanlısı" gibi nitelendirmeler kullanmasına ve Nieto'nun Trump'ı Nazi lideri Adolf Hitler'e benzetmesine rağmen gerçekleşen ziyaret, ülkede protesto gösterilerine de yol açtı. Mexico City'de sokaklara çıkan Meksikalılar, Trump aleyhine sloganlar atarken, "Trump hoş gelmedin" ifadelerinin bulunduğu pankartlar taşıdı.

Trump, başkan olması durumunda ABD'deki yaklaşık 1 milyon yasa dışı göçmeni sınır dışı edeceğini, Meksika sınırına duvar öreceğini ve maliyetini de Meksika'ya ödeteceğini söylemişti.

Trump, dün gece yaptığı açıklamada, Meksika Devlet Başkanından davet aldığını ve ziyaret için sabırsızlıkla beklediğini belirtmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler