Trafik kazası sonrası yol kapatma eylemi

Trafik kazası sonrası yol kapatma eylemi

Antalya'da meydana gelen trafik kazasında bir çocuğun yaralanmasının ardından bir grup mahalle sakini, yolu trafiğe kapattı

ANTALYA (AA) - Kepez ilçesindeki yaralamalı trafik kazası sonrasında mahalle sakinleri, kavşakta gerekli trafik önlemleri alınmadığı gerekçesiyle yol kapatma eylemi yaptı. 

Mehmet Atay Caddesi'nde sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 07 FIJ 27 plakalı otomobil, bir çocuğa çarptıktan sonra kaçtı. Kazada yaralanan çocuk, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza sonrası mahalle sakinleri, caddede sık sık trafik kazası yaşandığı gerekçesiyle taş, lastik, çöp bidonları, demir ve tahtalarla yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen polis ekipleri, vatandaşlardan yolu açmalarını istedi ancak mahalle sakinleri bu talebi yerine getirmedi.

Polis ile vatandaşlar arasında çıkan tartışmada vatandaşlar, polislerin üzerine araç lastiği ile taş atmaya başladı. Polis memurları, kendilerini korumak için vatandaşlara biber gazı sıktı ve bir polis memuru da belindeki silahı çekti. Olayın büyümemesi amacıyla bölgeye gelen diğer polis ekipleri, iki polis memurunu olay yerinden uzaklaştırdı. 

Polislerin özür dilemesini isteyen mahalle sakinleri bölgede oturma eylemi yaptı. Trafiğin kapatılmasına tepki gösteren bazı sürücüler ile mahalle sakinleri arasında da tartışma çıktı. Mahalle sakinleri, bir süre daha oturma eylemini sürdürdü. 

Olay yerine gelen trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Gencer, vatandaşlarla görüştü. Söz konusu kavşakta ışıklandırma çalışması yapacaklarını ve çalışmaların bu hafta başlayacağını belirten Gencer, biber gazı sıkan polislere tepki gösteren vatandaşların da polisler hakkında şikayette bulunabileceklerini söyledi. 

Vatandaşlar daha sonra eylemine son verdi. Yol trafiğe açıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı