Trabzonspor'un kaybettiği haftada Konyaspor Fenerbahçe'ye mağlup oldu

Trabzonspor'un kaybettiği haftada Konyaspor Fenerbahçe'ye mağlup oldu

Ligde final haftaları başladı. Konyaspor, zorlu rakibi Fenerbahçe karşısına çıktı. Trabzonspor’un puan kaybettiği haftada Konyaspor, büyük avantaj tepti.

Süper Lig’in 30. Haftasında Konyaspor, ligde hemen ardındaki Fenerbahçe’ye konuk oldu.

Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut, kadroda revizyona gitti.

İSVEÇ ÇAKISI MUSA

Son yapılan antrenman sonrası sakatlanan defansın başarılı ismi Abdülkerim Bardakçı kadroda yerini alamazken yerine Musa Çağıran oynadı.

ÇEKİCİ İLK 11’DE

Teknik Direktör İlhan Palut, Fenerbahçe karşısında Endri Çekici’ye ilk 11’de şans verdi. Son haftaların formda isimlerinden Rahmanovic, Fenerbahçe mücadelesinde yedek soyundu.

İSABETLİ PASTA SORUN

Konyaspor, maçın ilk yarısında iyi çıkışlar yaptı. Organize çıkışlar esnasında çok pas denemek isteyen Konyaspor’un çıkışları Fenerbahçeli oyuncular tarafından sık sık kesildi.

ADİL VE MUSA UYUMU

Mücadelenin ilk yarısında Fenerbahçe’nin ataklarını zamanında müdahaleler yapan Adil Demirbağ ve Musa Çağıran sıfır hatayla oynadı.

TERTEMİZ GOL

Hemen hemen her pozisyona itiraz eden Fenerbahçeli oyuncular Konyaspor’un nizami golüne de itiraz etti.

34. dakikada kullanılan taç atışı Cikalleshi’ye geldi. Cikalleshi’nin ortasına Çekici vuruş yaptı ve bu vuruş da Bytqi’nin önünde kaldı. Genç oyuncu topa dokundu kaleci Altay çıkarmak istedi ancak top kısa kaldı. Tekrar topa dokunan Bytqi, takımının golünü attı.

MICHALAK İKİNCİ YARIDA

Karşılaşmanın ilk yarısında çok mücadele eden isimlerin başında gelen Amilton, ikinci yarının hemen başında yerini Michalak’a bıraktı.

SKUBIC KORKUTTU

Karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında Fenerbahçe’nin atağında gelen ortaya Skubic kafayla müdahale etti. Aynı anda topa hareketlenen Musa Çağıran topu uzaklaştırmak için uzattığı ayağı Skubic’e çarptı. Kısa süreli sakatlık yaşayan Skubic, ardından ayağa kalkıp oyuna devam etti.

HAKEM FENER’E GÖSTERDİĞİ KARTLARIN ALTINDA KALDI

53’te Fenerbahçeli Serdar ve Kim’in şiddetli itirazına sarı kart gösteren Hakem Halil Umut Meler, bu kartların altında kaldı.

56’da Çekici’ye garip bir kart gösteren Meler, 64’te boş pozisyonda hem faul verdi hem de Hadziahmetovic’e sarı kart gösterdi.

GOLÜ HAKEM HAZIRLADI

Hadziahmetovic’in sarı kart gördüğü pozisyonda kazanılan serbest atışı İrfancan Kahveci kullandı. İrfan, topu kaleye vurdu. Sehic kurtardı ancak top Kim’in önünde kaldı. Koreli oyuncu topu ağlara gönderdi ve durumu 1-1’e getirdi.

KONYASPOR MAÇTAN KOPTU

Golden sonra bir türlü toparlanamayan Konyaspor, cılız ataklar geliştirdi. Son vuruşlarda büyük sorun yaşayan yeşil beyazlılar ileri uçta top tutmakta zorlandı.

Defansa iyice yaslanan Konyaspor, Fenerbahçe’ye adeta fırsat hazırladı. Atağ çıkan Fenerbahçe’de topu önünde bulan Pelkas, düzgün bir vuruşla skoru 2-1’e getiren golü attı.

HADZIAHMETOVIC VE SONER CEZALI

Mücadelede sarı kart gören Soner Dikmen ve Hadziahmetovic, önümüzdeki hafta oynanacak Göztepe maçında forma giyemeyecek.

Konyaspor, Trabzonspor’un kaybettiği haftada puanını 58’e çıkararak puan farkını 12’ye indirme fırsatını tepti ve sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.