Trabzon'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Trabzon'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Ortahisar Belediye Başkanlığınca "Bayırbucak Türkmenleri Yalnız Değildir" kampanyası kapsamında temin edilen su ve kuru gıda maddeleri, bölgeye gönderildi

TRABZON (AA) - Trabzon'un Ortahisar ilçesi Belediye Başkanlığınca düzenlenen "Bayırbucak Türkmenleri Yalnız Değildir" kampanyasında toplanan bir tır su ve kuru gıda maddesi, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Hayırseverlerin desteğiyle temin edilen su ve kuru gıda malzemeleri, Ortahisar Belediyesi önünde düzenlenen törenle tıra yüklendi.

Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, törende yaptığı konuşmada, her konuda örnek gösterilen Batı medeniyetinin savaş nedeniyle Suriye'den kaçan mülteciler konusunda insanlığın gerektirdiği tavırdan uzak bir yaklaşım sergilediğini ifade etti.

Genç, "Bu ramazanda da savaş nedeniyle Türkmen kardeşlerimiz Suriye'de çok zor durumda. Bizim medeniyetimize de örnek gösterilen batı medeniyetleri bugün iflas etmiştir. Maalesef Batı medeniyeti bugün insan haklarına, adalete, kardeşliğe, dayanışmaya, merhamete dayalı bir anlayış değil, menfaate dayalı politika izliyor." dedi.

Yüzyıllardır İslam'ın bayraktarlığını yapan Türk milletinin, Müslümanlığın bir gereği olarak ezelden beri mazlumlara yardım ettiğini vurgulayan Genç, şunları söyledi:

"Bizim medeniyetimiz, inancımızın bize katmış olduğu güçle beraber şu anda tam kendi değerlerini tezahür ettiren bir durumda. Burada bu örneği yaşıyoruz. Bize örnek gösterilen batı medeniyeti, 10-20 bin insanı bile dini ve etnik nedenler bir yana sırf insan oldukları için kabul etmiyor ve insanlar ölü balık misali kıyıya vuruyor. Yaşanan konjonktür, bütün insanlığın oturup düşünmesi gereken bir konjonktürdür."

Türkiye'nin yanı başında cereyan eden savaşa bütün devletlerin katıldığını ancak yardım edenin olmadığını belirten Genç, "Yardımlarımız, oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik küçük bir katkıdır. İnsanlığın gereği olarak oradaki kardeşlerimize el uzatmak, onların arkalarında durarak manevi destek vermek anlamına geliyor." diye konuştu.

Bölgede kuru gıda ve su ihtiyacı olduğunun kendilerine iletildiğini söyleyen Genç, bu nedenle böyle bir kampanya düzenlediklerini ve Trabzonluların da yoğun ilgi gösterdiğini anlatarak teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tır dualar okunarak, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Hatay Valiliğine teslim edilmesi için bölgeye gönderildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler