"Torununun Dilinden Mehmet Akif Ersoy"

"Torununun Dilinden Mehmet Akif Ersoy"

Mehmet Akif Ersoy'un torunu Argon:- "Çanakkale günlerinde ülkemiz nasıl zor günlerden geçmişse şimdi de ülkemizde aynı şeyler tekrarlanıyor. Mehmet Akif Ersoy der ki; 'Düşmanlarımız 10 sene sonrasını değil, bin sene sonrasını hesaplayarak bizim üzerimizde

İSTANBUL (AA) - Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, "Çanakkale günlerinde ülkemiz nasıl zor günlerden geçmişse şimdi de ülkemizde aynı şeyler tekrarlanıyor. Mehmet Akif Ersoy der ki; 'Düşmanlarımız 10 sene sonrasını değil, bin sene sonrasını hesaplayarak bizim üzerimizden gözlerini çekmiyorlar.' Onun bu yazdıklarını unutmamalı, bunun için daima birlik içinde, omuz omuza olmalıyız." dedi.

Argon, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ve Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) iş birliğiyle, Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezinde düzenlenen "Torununun Dilinden Mehmet Akif Ersoy" programında dedesini anlattı.

Selma Argon, Çanakkale Savaşları'nda yaşanılanların önemine işaret ederek, annesinin anlattıklarına göre, dedesinin aklında her zaman Çanakkale'nin olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un çöllerdeyken hep "Çanakkale'de ne oluyor" diye sorduğunu dile getiren Argon, "Bir gün iyi haber gelmiş. Dedem o gece küçük, ahır gibi bir yerde şimdi milyonların okuduğu ve hala Çanakkale'yi gözümüzün önünden film şeridi gibi geçiren 'Çanakkale' şiirini, Çanakkale'yi görmeden, hissederek çöllerde yazmış. Bu şiir, askerimize hediye edilmiş en güzel destandır." diye konuştu.


- "Genç nesil Mehmet Akif Ersoy'un vaazlarını okumaya devam etmeli"

Argon, Ersoy'un birinci meclisteki milletvekilliği döneminde Anadolu'yu karış karış dolaştığı bilgisini vererek, gittiği yerlerde Anadolu halkı tarafından manevi bir lider gibi karşılandığını belirtti.

"Dedem bilhassa halkı aydınlatmak için seçilmiş bir insandı." diyen Argon, "Hatipliğinin çok iyi olduğunu anlatırlardı. Dedemin verdiği Balıkesir, Konya, Çankırı, Kastamonu vaazları çok önemlidir. Bugünkü genç nesil Mehmet Akif Ersoy'un vaazlarını okumaya devam etmeli." ifadesini kullandı.

Ersoy'un Allah inancı taşıyan ve sünnete önem veren bir Müslüman olduğunu vurgulayan Argon, şunları kaydetti:

"Dedem, düşüncelerinden ve inançlarından asla vazgeçmemiş, mazlumları ve yetimleri seven biri olarak yaşamış. Ne mevki, ne para için, ne arkadaşının bir sözü için inandığı yoldan asla vazgeçmemiş birisi. 'Asım'ın Nesli' derken çizdiği yol da budur. Çanakkale günlerinde ülkemiz nasıl zor günlerden geçmişse şimdi de ülkemizde aynı şeyler tekrarlanıyor. Mehmet Akif Ersoy der ki; 'Düşmanlarımız 10 sene sonrasını değil, bin sene sonrasını hesaplayarak bizim üzerimizden gözlerini çekmiyorlar.' Onun bu yazdıklarını unutmamalı, bunun için daima birlik içinde, omuz omuza olmalıyız."

Etkinlikte söz alan Bakırköy Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Müftüoğlu ise Mehmet Akif Ersoy'un Milli Mücadele'nin manevi kahramanı olduğunu vurgulayarak, şu yorumu yaptı:

"Ersoy, düşüncesinden ve istikametinde hedefinden hiçbir zaman şaşmamıştır. Onun eserlerindeki ve yaşamındaki tek gayesi ülkemizin düştüğü zor durumlardan kurtulması, gelişmiş ve güçlü olmasıydı. Bunun yolu da kadim kültürümüze, milli manevi değerlerimize bağlı kalarak çalışmak, dünyadaki tüm uygarlıklardan bilim ve teknikten istifade etmek ama asla benliğimize, inancımıza, kültürümüze yabancılaşmamaktı."

Katılımcılara Mehmet Akif Ersoy'un kitaplarının hediye edildiği etkinlik kapsamında, İstiklal Marşı şairinin fotoğraflarının da yer aldığı "Safahat'tan Yansıyanlar" sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

"Torununun Dilinden Mehmet Akif Ersoy"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler