TOKİ ’İlk Evim İlk İş Yerim’ projesinde 23 ilde 50 bin 302 konutun hak sahibi belirlendi! Konya TOKİ kura çekimi ne zaman?

TOKİ "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinde 23 ilin kuraları noter huzurunda tamamlandı. Peki Konya ve ilçelerinde TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? İşte detaylar..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hayata geçirilen TOKİ sosyal konut projesi "İlk Evim, İlk İş Yerim"de 23 ilin kuraları noter huzurunda tamamlandı. Kura çekimlerinin birinci ve ikinci etaplarında toplam 23 ilde 50 bin 302 konutun hak sahipleri belirlendi.

TOKİ sosyal konut projesi kura çekiminde heyecan devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin kuraları il il açıklanmaya devam ediyor. TOKİ kura çekiminde ikinci etap bugün tamamlandı ve üçüncü etap kuraları için tarih belli oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak nitelendirilen "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinde toplam 23 ilin kuraları noter huzurunda canlı yayında tamamlandı.

7 Kasım tarihinde başlayan kura çekimlerinin birinci ve ikinci etaplarında toplam 23 ilde 50 bin 302 konutun hak sahipleri belirlendi. Kategori bazında; 892 şehit ailesi ve gazi, 4 bin 429 engelli vatandaş, 11 bin 127 emekli, 20 bin 856 genç ve 15 bin 657 diğer kategorideki vatandaş asil ve yedek olarak hak sahibi oldu.

KONYA DAHİL 7 İLDE ÜÇÜNCÜ ETAP KURA ÇEKİMİ 1-7 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA

TOKİ sosyal konut projesinde kura çekimi il il yapılmaya devam ediyor. 1-7 Aralık tarihleri arasında, 7 ilde 13.807 konut için kura çekilecek. Kura çekimi yapılacak iller; Bolu, Karaman, Düzce, Konya, Zonguldak, Bartın ve Karabük olarak açıklandı.

KONYA TOKİ KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Sosyal konut projesinde üçüncü etap kura çekimi 1-7 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Konya merkezde yapılacak 2 bin 891 konutun kura çekimi, 2 Aralık Cuma günü saat 10.00'da Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

TOKİ KONYA İLÇE KURALARI 4 ARALIK'TA

Akşehir ilçesine yapılması planlanan 350 konut, Beyşehir ilçesine yapılması planlanan 300 konut ve Ereğli ilçesine yapılması planlanan 350 konutun kura çekimi de 4 Aralık Pazar günü saat 10.00'da Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Konya'da Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan İlk Evim İlk İş Yerim projesi kapsamında, Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Bozkır, Çeltik, Çumra, Derbent, Doğanhisar, Ereğli, Güney Sınır, Hadim 3. Etap, Hüyük 4. Etap Selki Mahallesi, Hüyük 5. Etap Akdağ Mahallesi, Ilgın, Kadıhanı 6 ve 7. Etaplar, Karapınar, Kulu, Merkez, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent 3. Etap, Tuzlukçu 2. Etap, Yalıhüyük 2. Etap ve Yunak 3. Etap ilçelerinde yapılan projede 1+1, 2+1, 3+1 ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ kura çekilişini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sosyal ağlarından canlı yayında izleyebilecek.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞ SONUÇLARI

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.