TMO Yönetim Kurulu Başkanı Kemaloğlu:

TMO Yönetim Kurulu Başkanı Kemaloğlu:

"Haşhaşı her yıl avans fiyat açıklayarak alıyoruz, bu yılki rakam 4,25 lira oldu"

ANKARA (AA) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, haşhaşı her yıl avans fiyat açıklayarak aldıklarını belirterek, bu yılki rakamın 4,25 lira olduğunu bildirdi.

Kemaloğlu yazılı açıklamasında, Türkiye'nin haşhaş üretim alanının büyüklüğü ve işlendiği fabrikanın kapasitesiyle dünyada ilk sırada yer aldığını belirtti.

Haşhaşın ülkeye 100-120 milyon dolar katkı sağladığını ve dünya morfin ihtiyacının yüzde 25'ini Türkiye'nin karşıladığını kaydeden Kemaloğlu, üretimin yüzde 95'inin ihraç edildiğine dikkati çekti.

Kemaloğlu, haşhaşın kalitesini belirleyen en önemli unsurun morfin değeri olduğuna işaret ederek, kaliteli üretim için çiftçilerden, morfin oranı yüksek sertifikalı tohumları TMO'dan tedarik etmelerini istedi.

Haşhaşı her yıl avans fiyat açıklayarak aldıklarını ifade eden Kemaloğlu, bu yılki rakamın 4,25 lira olduğunu bildirdi. Geçen yıl 3,75 lira olan fiyatı bu yıl yüzde 7 artırarak, 4,25 liraya çıkardıklarını belirten Kemaloğlu, bunun çiftçilerin kar edebileceği makul bir fiyat olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :