TMMOB için bu ilk değil..Sicili bozuk!

TMMOB için bu ilk değil..Sicili bozuk!

Afrin operasyonundan duyduğu rahatsızlığı dile getiren TTB’ye destek veren TMMOB daha önce de milletin tepkisini çeken açıklamalar yapmıştı

 

Teröristlerce işgal eden ve Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden YYD/YPG’li teröristlerden arındırmak amacıyla başlatılan Zeytin Dalı harekatından rahatsız olan mihraklar harekete geçmiş önce sözde bir grup akademisyen ve aydın karşı bildiri yayımladı ardından da Türk Tabipler Birliği, “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlığıyla ülkenin geleceğine yönelik tehdit olan bebek katili teröristlere yönelik başlatılan harekatla ilgili Türkiye düşmanlarının başlattığı algı operasyonlarının yanında yer aldı. Türkiye’nin topyekün seferber olduğu ve şehitler verdiği operasyonla ilgili TTB’nin yaptığı açıklamaya halktan, siyasetçilerden ve hükümetten sert tepki geldi. Milletin TTB’ye gösterdiği bu tepkiden rahatsız olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) “Türk Tabipleri Birliği Yalnız Değildir” diyerek destek açıklaması yaptı.

BU İLK DEĞİL

Bu, yönetim kurulu başkanlığını Emin Koramaz’ın yaptığı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin bu yöndeki ilk açıklaması değil. TMMOB, geçtiğimiz yıl PKK terör örgütüne açıkça destek veren ve bunu da söylemekten çekinmeyen HDP’li vekillerin gözaltına alınmasından ve tutuklanmasından rahatsız olarak “derhal bırakın” çağrısı yapmıştı. TMMOB, HDP’li vekillere destek vermeyen ezici çoğunluk için de  “demokrasi düşmanı”, “ülkenin geleceğini dikta rejiminde görenler”, “güce tapanlar” nitelemesi yaparak hakaret etmiş ve çarpık demokrasi anlayışını ortaya koymuştu.

REFERANDUMDA EVET DİYECEKLERE AĞIR İTHAM

TMMOB 16 Nisan referandumunda da  “Hayır” kampanyası başlatmış, son sözü milletin söylediği yeni anayasa ile ilgili; "diktatörlüğün kurumlaştırılması,” “laikliğin karşıtı düzenin korunması”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de “diktatör” nitelemeleri yaparak referandumda “evet” diyecek halk peşinen kategorize etmiş ve  onları “totaliter rejim” ve “diktatörlük” destekçileri ilan etmişti.

BOZDAĞ: TÜRK İSMİNİ KALDIRIN

TMMOB’a sert tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye'de bu kadar milletini, bayrağını, vatanını ve devletini seven tabip, mühendis ve mimar varken, TTB ve TMMOB yönetiminin hala terör sevicilerin elinde olması, tabipler, mühendisler ve mimarlar için utanç verici, Türkiye içinse kabul edilemez bir durumdur" değerlendirmesinde bulunarak şunları söyledi: “ İnsan hakları ve barış kavramları, artık bu yönetimlerin terör seviciliğini örtemez hale gelmiştir. Sahi, TTB ve TMMOB yönetimleri, gerçekte kimleri temsil ediyorlar? Türk tabip, mühendis ve mimarları ve çıkarlarını mı, yoksa terör örgütleri ve çıkarlarını mı temsil ediyorlar? Bu haliyle Türk Tabipleri Birliği yönetimi, Türk tabiplerini, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yönetimi, Türk mühendis ve mimarlarını temsil edemez ve adlarında 'Türk' ismini kullanamazlar. Türkiye'de bu kadar milletini, bayrağını, vatanını ve devletini seven tabip, mühendis ve mimar varken, TTB ve TMMOB yönetiminin hala terör sevicilerin elinde olması, tabipler, mühendisler ve mimarlar için utanç verici, Türkiye içinse kabul edilemez bir durumdur. Türk Tabipler Birliği ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yönetimleri,ya görevlerini bırakmalıdır ya da adlarındaki 'Türk' ismini çıkarmalıdır veyahut da milletini ve devletini seven tabipler ile mühendis ve mimarlar, terör sevici bu yönetimleri değiştirmelidir.”

M. Mustafa Özdemir-Memleket

TMMOB'un demokrasi anlayışı

 

Teröriste dost, Millete düşman

manset-(1)-002.jpg

 

 

 

Etiketler :