TERÖRİSTE DOST MİLLETE DÜŞMAN!

TERÖRİSTE DOST MİLLETE DÜŞMAN!

Teröre destek veren HDP’lilerin tutuklanmasına karşı çıkmayanlar için “demokrasi düşmanı”, “ülkenin geleceğini dikta rejiminde görenler”, “güce tapanlar” nitelemesi yaparak hakaret eden ve demokrasi anlayışını gözler önüne seren TMMOB bu tavrını son sözü

 

PKK terör örgütüne açıkça destek veren ve bunu da söylemekten çekinmeyen HDP’li vekillerin gözaltına alınmasından ve tutuklanmasından rahatsız olarak “derhal bırakın” çağrısı yapan TMMOB, HDP’li vekillere destek vermeyen ezici çoğunluk için “demokrasi düşmanı”, “ülkenin geleceğini dikta rejiminde görenler”, “güce tapanlar” nitelemesi yaparak hakaret etmiş ve demokrasi anlayışını ortaya koymuştu. Geçtiğimiz günlerde referandum için “Hayır” kampanyası başlatan TMMOB, bu son açıklamasında da dayatmacı anlayışla demokrasi anlayışını bir kez daha ortaya koydu. Açıklamada son sözü milletin söyleyeceği yeni anayasa ile "diktatörlüğün kurumlaştırılması,” “laikliğin karşıtı düzenin korunması”, “Cumhurbaşkanı için de “diktatör” nitelemeleri yapılarak Referandumda “evet” diyecek halk peşinen kategorize edildi ve  “totaliter rejim” ve “diktatörlük” destekçileri ilan edildi.

İŞTE TMMOB’UN SON AÇIKLAMASI

“Anayasa değişikliği ile mevcut parlamenter sistemde eksikte olsa işleyen kuvvetler ayrılığı ilkesi yerle bir edilecek, yasama, yürütme ve yargı erkleri tek kişide toplanacak, otoriter-totaliter bir rejime geçilecektir. Yasama ve yargı erklerinin zaten önemli ölçüde budanmış bağımsızlığı tümüyle ortadan kaldırılacaktır. Özgürlükçü ve gelişmiş demokrasilerde kuvvetler ayrılığı ilkesi tartışmasız temel ilkedir. Anayasa ortak bir toplumsal sözleşme metnidir. Hakimler ve Savcılar Kurulu ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin neredeyse tamamının siyasi parti başkanı kimliği de olacak tek bir kişi tarafından belirlenmesi asla kabul edilemez. Tek başına bir kişiye parlamentoyu gerekçesiz fesih yetkisi verilmesi açık bir diktatörlüktür. Anayasa değişikliği ile ülkemizde on yıllardır adım adım kurgulanan piyasacı, emek ve doğa düşmanı, laiklik karşıtı düzen korunmak ve kalıcılaştırılmak istenmektedir. Fiili olarak uygulanan başkanlık ve dikta rejimine yasal statü kazandırılması hedeflenmektedir.

Örgütümüz, toplumsal kutuplaşmayı artıracak ve diktatörlüğü kurumsallaştıracak, ortak bir toplum sözleşmesi metninden uzak, OHAL koşullarında hazırlanan ve 12 Eylül darbe Anayasasından bile daha gerici olan bu Anayasa değişikliği teklifine “Hayır” demektedir.

TMMOB tüm bileşenleri ile referandum sürecinde de bu değişiklik teklifine “Hayır”  diyecek, bu süreçte üyelerine ve halkına olan sorumluluğu gereği tüm birimlerini harekete geçirerek,  ortak mücadele hattının oluşturulması için emek ve meslek örgütleri ile birlikte hareket edecektir.”

manset-(1)-001.jpg

DURANSOY: ONAYLAMIYORUZ

TMMOB Konya İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri, Makine Mühendisleri Odası Konya Şube  Başkanı Ö. Erdoğan Duransoy üst birlik TMMOB’un açıklamalarına katılmadıklarını ve onaylamadıklarını belirterek açıklamanın kendilerini bağladığını söyledi. TMMOB’un bir meslek kuruluşu olduğunu belirten Duransoy, “Biz bir siyasi parti değiliz. Bir meslek kuruluşuyuz ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Meslektaşlarımızın sorunları, eğitimleri, hakları için çalışmalı “Mesleğimizi daha üst noktalara nasıl taşıyabilirizin” çabası içerisinde olmalıyız” diye konuştu.

TMMOB KÖTÜ SİYASET YAPIYOR

TMMOB’un siyaset yaptığını bunu yaparken de kötü bir siyaset yaptığını ifade eden Duransoy şöyle devam etti: “TMMOB maalesef siyaset yapıyor. Bunu yaparken de kötü siyaset yapıyor. Doğrusu TMMOB’un bakış açısı, belli. Oda maalesef yanlı bir bakış açısı. Bizim meslektaşlarımız içersinde Evet diyecekler de var Hayır diyecekler de var. TMMOB üst kuruluş. Alt kuruluşları temsil ediyor ama yanlı temsil ediyor. Kamuoyunda bu bütün üyelerin görüşüymüş gibi algılanmasın. Biz TMMOB’un açıklamasına katılmıyoruz, onaylamıyoruz, paylaşmıyoruz. Açıklama kendilerini bağlar.”

KONYA’YI DIŞLADILAR

Öte yandan TMMOB yönetimi, "Anayasa değişikliği, referandum sürecine ilişkin yürütülecek mücadele programı” adıyla 11 Şubat 2017 Cumartesi günü Ankara’da bir toplantı yapma kararı aldı. Ancak Konya’ya toplantıyla ilgili davet gönderilmedi. TMMOB Konya İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ö. Erdoğan Duransoy, kendilerine şu ana kadar bu toplantıyla ilgili bir davet gelmediğini belirterek, “TMMOB normalde bütün illere bu daveti göndermesi gerekir. Ancak bize şu ana kadar bir davet gelmedi. Kendi görüşlerinden olan kişileri davet ediyorlar. Bizim görüşlerimiz belli olduğu için bizi dışlıyorlar” dedi. T

 

 

teroriste-dost-millete-dusman!-(2)-001.jpg

TERÖRE DESTEK VEREN HDP’Lİ VEKİLLERİN TUTUKLANMASINDAN RAHATSIZ OLMUŞTU

TMMOB, PKK terör örgütünü açıkça destekleyen, onlara silah taşıyan, maddi manevi yardımda bulunan, sırtlarını terör örgütlerine dayadıklarını söylemekten çekinmeyen,

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin terör operasyonu kapsamında gözaltına alınmaları ve Türk mahkemelerince tutuklanmalarından rahatsız olmuş ve “milletvekillerinin derhal serbest bırakılması çağrısı” yapmıştı. TMMOB bu açıklamasına karşı çıkanlar için de “demokrasi düşmanı”, “ülkenin geleceğini dikta rejiminde görenler”, “güce tapanlar”   nitelemesi yapmıştı.

KONYA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

TMMOB’un bu açıklamasında TMMOB Konya İl Koordinasyon Kurulu ortak bir açıklama yaparak tepki göstermişti. Makine Mühendisleri Odası adına Ö. Erdoğan Duransoy, Ziraat Mühendisleri Odası adına Celil Çalış, Jeoloji Mühendisleri Odası adına Fetullah Arık, Harita Mühendisleri Odası adına Fatih İşcan, İnşaat Mühendisleri Odası adına Nazım İreş, Elektrik Mühendisleri Odası adına A. Kemal Başaran, Şehir Plancıları Odası adına Münir Günay, Jeofizik Mühendisleri Odası adına M. Latif Çağır, Peyzaj Mimarları Odası adına Ayşe Özcan, Gıda Mühendisleri Odası adına M. Hulusi Ada, Kimya Mühendisleri Odası adına Mümin Semerci, Mimarlar Odası adına Hasan Özdemir’in imza koyduğu TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Konya Genel Sekreteri Erdoğan Duransoy imzalı “Teröre destek veren herkes hesabını vermelidir" başlıklı açıklamada özetle; “Vatandaşlarımızı rahatsız eden, yasaları yok sayan, PKK terör örgütüne destek veren herkesin ve her kurumun hesap verebilir bir konumda olması demokrasimizin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından önem arz etmektedir. Ülkemizin geçmiş olduğu bu zor bir süreçte dış güçlerin maşası olan PKK terör örgütünün sözcülüğünü yapan kişilerin televizyon ekranlarında boy göstererek zehir saçmaya devam etmeleri aziz milletimizi derinden yaralamaktadır. Hukukun üstünlüğü prensibinden hareketle sorumluların kim olursa olsun adalet önünde eşit bir şekilde yargılanması anayasal bir gerekliliktir. Siyaset yapıyor olmak kesinlikle terör örgütlerinin sözcülüğünü yapıyor olmak anlamına gelemeyeceğine göre, bazı milletvekillerinin de söylemlerinden ve eylemlerinden dolayı yargılanmalarında, gözaltına alınmalarında ve tutuklanmalarında yasalara aykırı bir durum yoktur. Kaldı ki bu milletvekillerinin hesap vermekten kaçıyor olması da hukuka saygısızlığın en açık örneğidir. Sırtını terör örgütlerine yaslayan, onların kara propagandalarını yapmaktan çekinmeyen ve Türk Adaletine açıkça meydan okuyan bir siyaset anlayışını tüm kurum ve kuruluşlarımızın reddetmesi gerekmektedir. Bunun dışında yapılacak açıklamaların hiçbir izahı olmayacak ve toplumumuz tarafından kabul görmeyecektir” görüşlerine yer verilmişti.

YİNE ORTAK BİR AÇIKLAMA YAPILACAK

Öte yandan TMMOB Konya İl Koordinasyon Kurulu’nun önümüzdeki hafta içerisinde toplanarak TMMOB’un son açıklamasına karşı ortak açıklama yapılacağı öğrenildi.

 

teroriste-dost-millete-dusman!-(3)-copy.jpg

TMMMOB YÖNETİMİ

YÖNETİM KURULU BAŞKANI 

Emin Koramaz                       Makina Mühendisleri Odası

YÖNETİM KURULU 2. BAŞKANI         

Züber Akgöl                           İnşaat Mühendisleri Odası

SAYMAN ÜYE       

Bahattin Şahin                       Mimarlar Odası

YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ 

Cengiz Göltaş                        Elektrik Mühendisleri Odası

Ekrem Poyraz                         Fizik Mühendisleri Odası

Kemal Zeki Taydaş                Gıda Mühendisleri Odası

Ali Fahri Özten                      Harita Ve Kadastro Mühendisleri Odası

Mehmet Besleme                   Kimya Mühendisleri Odası

Turhan Tuncer                        Ziraat Mühendisleri Odası

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Ali Rıza Atasoy                     Bilgisayar Mühendisleri Odası

Cihan Dündar                        Çevre Mühendisleri Odası

Can Durgu                             Gemi Mühendisleri Odası

Alper Dinç                             Gemi Makina İşletme Mühendisleri Odası

H. Hüseyin Çetinkaya            İç Mimarlar Odası

Murat Fırat                             Jeofizik Mühendisleri Odası

Ersin Gırbalar                         Jeoloji Mühendisleri Odası

Niyazi Karadeniz                   Maden Mühendisleri Odası

Cemalettin Küçük                  Metalurji Ve Malzeme Mühendisleri Odası

A. Deniz Özdemir                  Meteoroloji Mühendisleri Odası

İsmet Aslan                            Orman Mühendisleri Odası

Mehmet Çelik                        Petrol Mühendisleri Odası

Ozan Yılmaz                          Peyzaj Mimarları Odası

Ümit Özcan                            Şehir Plancıları Odası

M. Murat İlhan                       Tekstil Mühendisleri Odası

Önceki ve Sonraki Haberler