TİKA’dan Vietnam’a gıda ve eğitim desteği

TİKA’dan Vietnam’a gıda ve eğitim desteği

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ramazan faaliyetleri çerçevesinde Vietnam’ın iki eyaletinde ihtiyaç sahibi...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ramazan faaliyetleri çerçevesinde Vietnam’ın iki eyaletinde ihtiyaç sahibi 600 aileye gıda yardımında bulundu ve kız çocuklarına yönelik faaliyet gösterecek eğitim merkezinin temelini attı.

TİKA'dan yapılan açıklamada, Kamboçya sınırına yakın An Giang eyaletinde faaliyet gösteren An Giang Tay Ninh İslam Cemiyeti iş birliğinde düzenlenen iftar programına 600’den fazla kişinin katıldığı ve program kapsamında ihtiyaç sahibi 600 aileye gıda paketi dağıtıldığı belirtildi.

Yine An Giang Islam Cemiyeti bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’den Sadakataşı Derneği tarafından da desteklenen eğitim kompleksinde Kız Eğitim Merkezi’nin temel atma töreni de gerçekleştirildi.

Yedi ay içinde bitirilmesi öngörülen merkezde yaklaşık 180 öğrenci eğitim görecek.

TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Yılmaz, TİKA olarak sivil toplum kuruluşlarıyla projeler yaptıklarını, bu kapsamda Cemiyet’in projelerine destek vermekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Yılmaz, Hayriye Eğitim Kompleksi'nde bulunan ve yapımı Sadakaşı Derneği tarafından 2016’da tamamlanan erkek eğitim merkezinin donanımının TİKA tarafından karşılandığını, yine aynı külliyede inşa edilecek kız eğitim merkezinin inşaatının da TİKA tarafından üstlenileceği dile getirdi.

Cemiyet Başkanı Hacı Zeki de Türkiye’den sağlanan desteklerin kendileri açısından çok önemli olduğunu söyleyerek gerek erkek eğitim merkezine yapılan katkılar gerekse kız eğitim merkezinin inşası için sağlanan destekten dolayı teşekkürlerini iletti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler