TİKA'dan Nijerya'ya gıda desteği

TİKA'dan Nijerya'ya gıda desteği

TİKA, Abuja banliyösündeki Durumi kampında yaşayan 168 aileye gıda malzemesi dağıttı

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Nijerya’nın başkenti Abuja banliyösündeki Durumi kampında yaşayan 168 terör mağduru aileye gıda malzemesi dağıtıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Boko Haram teröründen kaçarak kampa sığınan ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 168 aileye muhtelif gıda malzemesinin yanı sıra bebek bezi ve bebek maması teslim edildi.

Yaklaşık bin terör mağduru Nijeryalının yaşadığı kamptaki dağıtıma katılan Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hakan Çakıl ve TİKA yetkilileri, Nijerya halkının yanında olduklarını ifade ettiler.

Büyükelçi Çakıl, buradaki konuşmasında, Türk ve Nijerya halklarının kardeş olduğunu, Türkiye'nin Nijerya'da yerlerinden edilmiş kişilerin durumunu iyileştirmek için her türlü yardımı yapacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nijerya ziyareti vesilesiyle Abuja'daki yerlerinden edilmiş kişiler kampına insani yardım yapıldığını belirten Çakıl, Borno eyaletine de üç kamyon yardım gönderileceğini ve TİKA'nın Nijerya halkı için her türlü desteği sürdüreceğini kaydetti.

TİKA'dan Nijerya'ya gıda desteği

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :