TİKA'dan Kazakistan'a sağlık desteği

TİKA'dan Kazakistan'a sağlık desteği

Batı Kazakistan'da 53 bin kişiye hizmet veren bir polikliniğe ekipman desteği verildi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Kazakistan'da 53 binden fazla kişiye hizmet veren bir polikliniğe destekte bulunduğu bildirildi.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, ülkenin Batı Kazakistan eyaletinde yer alan ve yaklaşık 30 yıllık eski cihazlarla hizmet veren 6 numaralı polikliniğe ekipman desteğinde bulunuldu.

Temin edilen ameliyat masası, muayene yatağı, engelliler için manyetik terapi cihazı, EKG cihazı, Nebulizer ve gözlük lensleri takımının düzenlenen törenle yetkililere teslim edildiği kaydedildi.

Batı Kazakistan Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, poliklinik doktorları ve TİKA Kazakistan Koordinatörü Mehmet Bodur'un katıldığı törende Türkiye'nin verdiği destekten duyulan memnuniyet ifade edildi.

Destek verilen polikliniğin, aile kliniği ve 2 tıp merkezinde Ken Dala ve Arman ilçeleri, Zaşagan, Melovıe Gorki, Krugloozernoe, Serebryakovo köyleri ve şehirde bulunan cezaevi mahkumlarını da içeren 250'si engelli, 14 bin 59'u çocuk, bin 611'i genç ve 37 bin 810'u yetişkin toplam 53 bin 730 kişiye hizmet verdiği belirtildi.

Ülkede uygulanan "Sağlıklı Kazakistan" programı kapsamında hayata geçirilen proje sayesinde bölgede sayıları artan kanser ve kronik hastalık vakalarına daha iyi hizmet verileceği vurgulandı.

Kazakistan'da hayata geçirilen projeler kapsamında ayrıca TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle 240 Kazak doktor nöroloji, onkoloji, travmatoloji, fizyoterapi, genel cerrahi, hematoloji, jinekoloji ve radyoloji branşlarında Türk meslektaşlarının tecrübesinden faydalandı.

TİKA'dan Kazakistan'a sağlık desteği

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :