TİKA'dan Güney Sudanlı çiftçilere tohum ve tarım ekipmanı desteği

TİKA'dan Güney Sudanlı çiftçilere tohum ve tarım ekipmanı desteği

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Güney Sudan'ın başkenti Juba'daki çiftçilere 30 tonluk tohum ve çeşitli tarım...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Güney Sudan'ın başkenti Juba'daki çiftçilere 30 tonluk tohum ve çeşitli tarım ekipmanı desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, gerçekleştirilen proje kapsamında başkent Juba ve çevresinde geçimini tarımla sağlayan 500 çiftçiye yer fıstığı, mısır, sorgum, domates ve bamyadan oluşan tohumlar temin edildi.

Tohum ve tarım ekipmanlarının çiftçilere teslim törenine Türkiye'nin Juba Büyükelçisi Hasan Sevilir Aşan, Güney Sudan Tarım Bakanı Onyoti Adigo Nyikwec, Güney Sudan Çiftçiler Birliği Başkanı Mathuc Akol, TİKA'nın Juba Koordinatörü Yahya Acu ve çiftçiler katıldı.

Törende çiftçiler, verdiği destekten dolayı Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.

Nüfusun büyük bir kısmının tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaya çalıştığı Güney Sudan'da, tarım alanındaki büyük potansiyele rağmen yağmura dayalı ve iptidai yöntemlerle yapılan tarımsal faaliyetler nedeniyle verimin düşük olduğu gözlemleniyor.

Toplam arazisinin yüzde 70'inin tarıma elverişli olduğu tahmin edilen Güney Sudan'da çiftçilerin çoğu küçük ölçekte tarım yapıyor ancak tohum temininde zaman zaman zorluk yaşıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler