THY, Bakü'de 25. yılında

THY, Bakü'de 25. yılında

THY'nin Bakü'ye uçuşlara başlamasının 25. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:- "THY, herkesin gıpta ettiği bir başarı hikayesidir. THY, dünya devi bir şirket olarak bizim gururumuz oldu"

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da, Türk Hava Yollarının (THY) Bakü'ye uçuşlara başlamasının 25. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Bakü'de düzenlenen resepsiyona Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Müsteşarı Meral Barlas, Azerbaycanlı milletvekilleri, Türk kurum ve kuruluşların temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, resepsiyonda yaptığı konuşmada Azerbaycan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını iletti.

Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin tarihi köklere dayandığını bildiren Arslan, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir", Haydar Aliyev'in "bir millet, iki devlet" sözlerine atıfta bulundu.

Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ülkenin kardeşliğine atfettiği önem çerçevesinde ilişkilerin gelişmesi adına çizdiği vizyon ile Başbakan Yıldırım'ın önlerine koyduğu hedefleri kendileri için düstur edindiklerini söyledi.

Azerbaycan'ın bağımsızlığını elde etmesinin ardından buraya yurt dışından uçuş gerçekleştiren ilk havayolu şirketinin THY olduğunu bildiren Arslan, "THY, herkesin gıpta ettiği bir başarı hikayesidir. THY, dünya devi bir şirket olarak bizim gururumuz oldu. Azerbaycan Hava Yolları'yla (AZAL) yaptıkları işbirliği hem THY'ye değer katmıştır hem de AZAL'a değer katmıştır. Bu iki şirketin ortaklığı, kardeşliğin pekişmesi adına çok önemli bir etken olmuştur" dedi.

Alman Meclisi'nin Ermeni iddialarına ilişkin kararına da değinen Arslan, şunları söyledi:

"Geçerliliği olmayan, hiçbir anlam ifade etmeyen kararı konuşuluyorsa, Hocalı katliamından bahsetmemek mümkün değil. Yüz yıl öncesini konuşanlar, dünü konuşmuyor. Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sinin işgal altında olduğunu konuşmuyor. Her iki ülke güçlendikçe bu problem de çözülecektir. Bakü-Tiflis-Ceyhan'la, Bakü-Tiflis-Kars'la kardeşliğimizi nasıl pekiştiriyorsak, TANAP'la da daha güçlü hale geleceğiz. Biz bu güç birliği ile bu kardeşlikle Dağlık Karabağ problemi çözülünceye kadar dostlarınızı dost, düşmanlarınızı düşman olarak göreceğiz."

THY Genel Müdür Yardımcısı Olmuştur ise kurum olarak son 13 yılda büyük atılım yaptıklarını, 115 ülkede 289 şehre uçuş gerçekleştirdiklerini bildirdi. Olmuştur, dünyada en çok şehre uçan havayolu olduklarını vurguladı.

THY Bakü Müdürü Seyfullah İlyas, Azerbaycan'a ilk olarak 1991 yılı mart ayında İstanbul-Trabzon-Bakü şeklinde uçuş gerçekleştirildiğini bildirdi. İlyas bugün Bakü'ye günde 5 uçuş gerçekleştirdiklerini, bunun yanında Gence ve Nahçıvan'dan yapılan uçuşlarla Azerbaycan'ı dünyaya bağladıklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler