Tez-Koop-İş'ten Dünya Kadınlar Günü etkinliği

Tez-Koop-İş'ten Dünya Kadınlar Günü etkinliği

Türk-İş Genel Başkanı Atalay:- "Çalışma hayatında kadınların sıkıntıları ve problemleri had safhada. Bunların başında kadro problemi geliyor"

ANKARA (AA) - Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, çalışma hayatında kadınların sıkıntıları ve problemlerinin had safhada olduğunu, bunların başında kadro probleminin geldiğini belirtti.

Tez-Koop-İş Sendikasının Ayaş'ta bir otelde düzenlediği Dünya Kadınlar Günü etkinliği ve Tez-Koop-İş Kadın Dergisi'nin tanıtım programında konuşan Atalay, Türk-İş'e üye sendikaların toplam üye sayısının 1 milyonu bulduğunu, Tez-Koop-İş'in de konfederasyonlarının önemli sendikalarından biri olduğunu söyledi.

Tüm emekçi kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Atalay, "Çalışma hayatında kadınların sıkıntıları ve problemleri had safhada. Bunların başında kadro problemi geliyor. 'Taşeronla ilgili sorun halledildi.' deniliyor ama KİT'lerde taşeron işçi olarak çalışıp kadroya geçmemiş kadınlarımız var. Bu kadınlarımızın mutluluğu, kadroya kavuşmalarından geçiyor." diye konuştu.

- "Kadınların sendikal süreçlere katılımını önemsiyoruz"

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu da sendikalarının bulunduğu "Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar" iş kolunda yaklaşık 3,5 milyon kişinin çalıştığını, bunların yüzde 40'ının kadın olduğunu vurguladı.

Özdemiroğlu, 60 bin üyesi bulunan sendikalarında kadınların oranının yüzde 38 olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Tez-Koop-İş Sendikası olarak kadınların sendikal süreçlere katılımını ve daha aktif üyeler haline gelmelerini önemsiyoruz. Kadın emeğinin, daha güvencesiz ve esnek hale getirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştirmekte, kadınların çalışma yaşamına dahil olmalarının önüne geçmektedir. Kadın işsizliği yüzde 13, genç kadın işsizliği ise yüzde 25 düzeyindedir. Rakamlarla gerçekler doğrulanırken sendikal alanda da kadın emeği, tıpkı yaşamın diğer alanlarında olduğu gibi görünmez kılınmaktadır. İşte bu noktada sendikamızın bugün atmış olduğu bu adım oldukça kıymetlidir. Dergimiz, toplumun tüm derinliklerine nüfuz eden toplumsal eşitsizliği ortadan kaldırmayı ve kadın emeğini görünür kılmayı hedeflemektedir."

Programa, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Milletvekilleri Selin Sayek Böke, Şenal Sarıhan, bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, kadın örgütleri, sendika ve siyasi parti temsilcileri ile Tez-Koop-İş Sendikası üyeleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :