Tespit edilmiş 5 FETÖ kriteri var ama  hala İl Emniyet Müdürü

Tespit edilmiş 5 FETÖ kriteri var ama hala İl Emniyet Müdürü

Yürütülen adli işlemler sonucu hiçbir delil olmadığı için takipsizlik ve berat alan binlerce kişinin kurum kanaati ile ihraç edildiği Emniyet’te, önemli bir Büyükşehir Emniyet Müdürünün bir çok FETÖ kriterine rağmen hala görevde olması kafaları karıştırdı

15 Temmuz’dan sonra yoğunlaşan FETÖ ile mücadelede en çok mağduriyet tartışmasının yaşandığı Emniyet’te, Türkiye’yi sarsacak bir skandal ortaya çıktı.

15 Temmuz’dan sonra Valilikler ve Bakanlık kararıyla binlerce kişinin açığa alındığı, yürütülen adli soruşturma ve yargılamalar sonrasında FETÖ ile ilişki ve iltisakına dair hiçbir delil olmadığı için takipsizlik ve berat alanların da “KURUM KANAATİ” ile ihraç edildiği Emniyet’te, önemli bir Büyükşehir’in İL Emniyet Müdürü’nün FETÖ ile ilişki ve irtibat olarak değerlendirilen 5 ayrı kritere sahip olduğu öğrenildi.

Halen görevinin başında bulunan Büyükşehir İl Emniyet Müdürü’nün;

- 17/25 Aralık’tan sonra kendisi eşi ve çocuğu adına hesap açtırarak bu hesaba para yatırıp çeken 128 kişilik listede yer aldığı,

- Kızını FETÖ’ye müzahir okulda okuttuğu

- Kızının FETÖ’ye müzahir üniversitede SGK kaydının çıktığı,

- Kendisinin, FETÖ üst yöneticilerinden Dilaver Azim ve Ali Çelik ile çok sayıda iletişiminin olduğuna dair HTS kayıtlarının bulunduğu

ortaya çıktı. Öte yandan 1. Sınıf Emniyet Müdürü’nün, FETÖ’ye bağlı Kimse Yok Mu Derneği’ne de bağışta bulunduğu, 15 Temmuz’dan hemen sonra bu sebeple pasaportuna tahdit konulduğu da öne sürüldü.

Söz konusu İl Emniyet Müdürü ile ilgili Polis Başmüfettişi görevlendirilmesi yapılarak idari soruşturma yürütüldüğü de görüldü. Şahıs ile ilgili FETÖ kriterlerinin de hem bu idari soruşturma hem de farklı illerdeki adli FETÖ soruşturmalarla MASAK raporları sonrasında ortaya çıktığı ve adli ve idari soruşturma raporlarına yansıdığı öğrenildi.

5kriterli_emniyet_mudurumd_0101-copy-001.jpg

5kriterli_emniyet_mudurumd_bankasya11-copy-001.jpg

5kriterli_emniyet_mudurumd_hts1-copy.jpg

5kriterli_emniyet_mudurumd_hts-kopya-copy-001.jpg

 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, FETÖ’cü Gizli Tanık GARSON tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına “teslim edilen” SD karttaki FİŞLEMELER ve kimi tanık beyanları üzerine açığa aldığı kimi haklarındaki adli soruşturma ve yargılamalarda aklanmış binlerce müdür, amir ve polisi KURUM KANAATİ gerekçesiyle KHK ile ihraç ettirirken, hakkında tespit edilmiş 5 FETÖ kriterine rağmen önemli bir Büyükşehir İl Emniyet Müdürü’nü halen görevde tutması, hep dile getirilen Emniyet içindeki YEDEK PARALEL YAPILANMA kuşkularının haklılığını da ortaya koydu. Skandalın odağındaki ismin son iki görev yerinin, hem sermaye hem de bürokrasi olarak FETÖ’nün önemli merkezleri arasında sayılması da dikkat çekti.

2 YILDIR DEVAM EDEN SORUŞTURMAYA RAĞMEN GÖREVDEN ALINMAMIŞ

Türkiye’deki en önemli FETÖ soruşturmalarının yürütüldüğü bir Büyükşehir’de, sahip olduğu bir çok FETÖ kriterine rağmen iki yılı aşkın zamandır görev yapan Emniyet Müdürü’nün emri altındaki KOM ve TEM gibi önemli şubelerle, FETÖ ile mücadeleye yönelik soruşturma ve yargılamalarda önemli bir rolünün olması skandalın bir diğer boyutunu ortaya koydu.

Söz konusu İl Emniyet Müdürü ile ilgili soruşturmanın 2 yıldır devam etmesine karşın hala görevinin başında tutulmasının, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığında büyük rahatsızlığa sebep olduğu da öne sürüldü.