TESKOMB Genel Başkanı Akgül'den Avrupa'ya FETÖ uyarısı:

TESKOMB Genel Başkanı Akgül'den Avrupa'ya FETÖ uyarısı:

"Eğer 15 Temmuz gecesi Türkiye'de yönetime FETÖ gelseydi, Avrupa İkinci Dünya Savaşı'ndan daha kötü bedeller ödeyecekti. Avrupa yeni bir Ortadoğu olacaktı"- "Ancak şu konuya dikkat çekmeliyim ki Türkiye’nin yüzlerce insanını kaybederek verdiği sınav, daha

BRÜKSEL (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı ve Avrupa Garanti Kuruluşları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Akgül, Avrupa'yı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) konusunda uyararak, "Türkiye’nin yüzlerce insanını kaybederek verdiği sınav, daha Avrupa tarafından verilmemiştir. Bazı siyasilerin ve kuruluşların, FETÖ ve üyelerini korumaya yönelik girişimleri fitili çekilmiş el bombası gibi patlamayı beklemektedir." dedi.

Akgül, Avrupa Garanti Kuruluşları Birliği Yönetim Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini anlattı. Uzun zamandır terör örgütlerinin insanlık dışı saldırılarına devletçe ve milletçe hedef olduklarını vurgulayan Akgül, kökleşmiş demokrasi kültürü olan Fransa, Belçika ve Almanya gibi ülkelerle birlikte üç kıtayı buluşturan Türkiye’nin hedef tahtasının merkezine konulmasının rastlantı olmadığını ifade etti.

Akgül, son olarak Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi, silahlı kuvvetler içine sızmış, insanlık ve demokrasi katili FETÖ'nün işgal girişimine sahne olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Sivil insanları ağır silahlarla tarayarak, savaş uçakları ve helikopterleriyle bombalayarak şeytani isteklerini kabul ettirmeye çalışmışlardır. Asya kıtasını Avrupa'ya bağlayan Boğaz Köprüsü kapatılmış, geçişlere izin verilmemiştir. Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Genelkurmay Başkanlığı ve güvenlik merkezleri bombalanmış ve kurşunlanmıştır. Televizyon ve gazeteler baskına uğramış, halkın haber alma özgürlüğü elinden alınmaya çalışılmıştır ama Türk halkı Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde hangi siyasi görüş ve etnik yapıda olursa olsun ileri demokrasi vizyonundan vazgeçmemiştir."

İstanbul’da 5 milyon kişinin katılımıyla yapılan "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne, teröre destek veren bir siyasi parti dışında tüm siyasi partilerin genel başkan düzeyinde katıldığını anlatan Akgül, bu sayede Türk halkının demokrasi ve özgürlükler konusundaki tavrının bütün dünyaya ilan edildiğini söyledi.

- "Ben de bombalar altında kalabilir, ölebilirdim"

Akgül, 15 Temmuz gecesi Meclis'te olduğuna işaret ederek, "Genel Kurul'da diğer parlamenterler ile bedenimizi bombalara siper ettik. Esnaf ve sanatkar üyelerim öldürüldü, yaralandı. Ben de bombalar altında kalabilir, ölebilirdim. Bugün burada konuşamayabilirdim. İnsanlar ağır silahlar ile taranırken, tanklarla ezilirken, savaş uçakları, helikopterlerle bombalanırken, eşim ve çocuklarım meydanlardaydı. Onlar da o gece ölen 245 kişiden ve 1500'e yakın yaralıdan biri olabilirdi. Soruyorum size, ne adına?" ifadelerini kullandı.

- "Avrupa yeni bir Ortadoğu olacaktı"

Avrupa'nın huzur ve barış ortamının tesisi ile sürekli kalkınma hedefinin, güçlü bir Türkiye'den geçtiğini belirten Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Eğer 15 Temmuz gecesi Türkiye işgal edilse, yönetime FETÖ gelseydi, Avrupa İkinci Dünya Savaşı'ndan daha kötü bedeller ödeyecekti. Avrupa yeni bir Ortadoğu olacaktı. Çünkü teröristin adaleti yoktur. Ancak şu konuya dikkat çekmeliyim ki Türkiye’nin yüzlerce insanını kaybederek, binlercesinin de yaralanmasıyla verdiği sınav, daha Avrupa tarafından verilmemiştir. Bazı siyasilerin ve kuruluşların FETÖ ve üyelerini korumaya yönelik girişimleri fitili çekilmiş el bombası gibi patlamayı beklemektedir."

Akgül, 15 Temmuz’dan sonra dünyanın birçok yerinden geçmiş olsun dileğiyle gelen devlet adamlarını, siyasileri, gazetecileri, sivil toplum örgütleri yöneticilerini, bombalanan Mecliste ağırladıklarını anımsatarak, "Değerli üyeleri 15 Temmuz gecesi yaşananlara tanık olmaları için Ankara'da misafir etmek isterim." dedi.

Abdülkadir Akgül, katılımcılara FETÖ'nün darbe girişimini anlatan broşür dağıttı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :