Terörle mücadele operasyonları

Terörle mücadele operasyonları

Genelkurmay Başkanlığınca Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak'ta gerçekleştirilen operasyonlarda, iki el yapımı patlayıcının imha edildiği, 14 roketatar mühimmatının ele geçirildiği belirtildi- Suriye, Irak ve Yunanistan sınırlarında yasa dışı sınır geçişi giri

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığınca Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak'ta gerçekleştirilen operasyonlarda, iki el yapımı patlayıcının imha edildiği, 14 roketatar mühimmatının ele geçirildiği bildirildi. Ayrıca Suriye, Irak ve Yunanistan sınırlarında yasa dışı sınır geçişi girişiminde bulunan 729 kişi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dün meydana gelen yurt içi olaylar ve günlük faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçlerince yapılan yol aramasında, 5 kilo amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek, imha edildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen arazi aramasında, iki adet 12 kilo mutfak tüpü ve roketatar mühimmatı kullanılarak hazırlanmış, el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde ise arazi aramasında tespit edilen bir sığınakta 14 adet RPG-7 roketatar mühimmatına el konuldu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 654, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı sınır geçişi girişiminde bulunan 16 kişi yakalandı, bir araç ele geçirildi.

Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 2, Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 57 kişi yakalandı.

- İki hastaya organ nakli

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca "Poyraz-01/17 Tatbikatı" kapsamında 11 gemi ve bir deniz hava aracının katılımıyla Batı Karadeniz'de deniz eğitimleri gerçekleştirildi.

"Deniz Yıldızı-17 Tatbikatı" kapsamında 38 gemi, helikopter ve deniz karakol uçaklarının katılımıyla Karadeniz'de deniz eğitimleri yapıldı.

NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'de görevli "TCG ALANYA", deniz eğitimlerini gerçekleştirerek, Yunanistan Patras'a intikal etti.

Birleşmiş Milletler "UNIFIL Deniz Harekatı"nda yer alan "TCG BARTIN", Lübnan açıklarında karakol görevini yerine getirdi.

Harekat eğitim faaliyetlerinde toplam 48 gemi seyir görevi yaptı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu gerçekleştirildi.

Komutanlıktan görevlendirilen 2 uçak, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ankara Sincan Lokman Hekim Hastanesi'ndeki 2 donörden, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bulunan 2 hastaya organ nakli görevini yerine getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler