Terörle mücadele

Terörle mücadele

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda Hakkari'de bir terörist etkisiz hale getirildi, Siirt'te 10 işbirlikçi gözaltına alındı

ANKARA (AA) - Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda Hakkari'de bir terörist etkisiz hale getirildi, Siirt'te 10 işbirlikçi yakalanarak gözaltına alındı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) günlük faaliyetleri ve önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, dün bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik operasyonlarda, Siirt Eruh'ta 10 işbirlikçi yakalandı. İşbirlikçilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramada 5 av tüfeği, 16 av tüfeği fişeği, bir gaz tabancası ve çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

Hakkari Çukurca'da devam eden operasyonda da önceki gün bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirildi.

Öte yandan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince dün sınırlardan yasa dışı geçmeye çalışan 558 kaçak yakalandı.

Yakalananlardan 491'i Suriye'den Türkiye'ye, 1'i Türkiye'den Suriye'ye, 66'sı Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla gitmek isteyenler oldu.

Ayrıca, İran sınırında 4 bin 800 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler