"Terörle arasına mesafe koyamayanlar hesap veremeyecek"

"Terörle arasına mesafe koyamayanlar hesap veremeyecek"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Hala terörle arasına mesafe koyamayan siyasi partimiz mevcut. Umut ediyoruz ki o da en kısa zamanda terörle arasına, Kandil'le arasına mesafe koyarak meşru siyaset zemini içerisinde siyasi faaliyetlerine devam eder çün

ARDAHAN (AA) - GÜNAY NUH - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, teröre karşı bütün siyasi partilerin ortak hareket edebilmesinin öneme vurgu yaparak, "Hala terörle arasına mesafe koyamayan siyasi partimiz mevcut. Umut ediyoruz ki o da en kısa zamanda terörle arasına, Kandil'le arasına mesafe koyarak meşru siyaset zemini içerisinde siyasi faaliyetlerine devam eder çünkü ona bütün milletimizin ihtiyacı var. Aksi takdirde terörle arasına mesafe koyamayanların milletin önünde hesap veremeyeceğini düşünüyoruz. Millet bunun hesabını sorar." dedi.

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyasi parti liderlerinin yarın bir kez daha bir araya gelecek olmasının millet nezdinde çok önemli olduğunu belirtti.

"Elbetteki bizim Yenikapı'da vermiş olduğumuz 7 Ağustos'taki mesaj ve bütün 81 ildeki mesajın, dış dünya tarafından dikkatle izlendiğini zannediyoruz." diyen Tüfenkci, özellikle darbe girişiminden sonra bütün Türkiye'yi oluşturan renklerin ortak hareket etmesi ve darbeye karşı duruş sergilemesiyle dış basında, dış dünyada Türkiye aleyhine oluşturulmaya çalışılan atmosferin yavaş yavaş dağıldığını gördüklerini bildirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra özellikle milletin topyekun olarak darbeye karşı çıkışı ve bir irade ortaya koymasının çok önemli olduğuna işaret eden Tüfenkci, bunun millet içinde birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyledi.

Milletin milli iradeye sahip çıkması ve süreçte sergilenen birlik ve beraberliğin dünyaya bir mesaj olduğunu belirten Tüfenkci, hoşgörü ikliminin ve insanların millet olma ve milletin iradesine sahip çıkma noktasındaki gayretinin elbette ki siyasi liderleri de etkilediğini ifade etti.

Tüfenkci, "Bu noktada özellikle Başbakanımız Binali Yıldırım'ın ve Cumhurbaşkanımızın kendilerine açılan davaları geri çekmeleri, ondan sonra siyasi liderlerin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edilmesi, 15 Temmuz'dan sonra oluşan siyasi iklim açısından çok önemli." diye konuştu.

Bunun diğer muhalefet partileri ile paylaşılması, muhalefet partilerinin sivil iradeye destek vermelerinin böyle bir ortamın oluşmasını sağladığına değinen Tüfenkçi, şöyle devam etti:

"Bu ortam milletimiz tarafından da pozitif olumlu olarak karşılandı ve bu iklimin devamı noktasında gerçekten milletimiz de her siyasi partiden insanımız, bu noktada bir istek, irade ortaya koydu. Başbakanımızın 'yurt dışında da yurt içinde de dostlarımızın sayısını arttıracağız, düşmanlarımızın saysını azaltacağız' düsturu çerçevesinde özellikle kanun hükmünde kararnameler ve olağanüstü hal yasalarıyla ilgili birtakım bilgilendirmeleri muhalefetle paylaşılması, önümüzdeki günlerde de böyle bir beklentiyi ortaya çıkardı. Başbakanımız da bu noktada gerekirse görüşebileceklerini ifade etti ki zaten adımlar atılıyor."

- HDP'ye eleştiri

Özellikle terörü kınayabilen siyasi partilerin önümüzdeki dönemde ortak hareket edebilmelerin önemli olduğunu ifade eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Gerçekten birlik beraberliğimizi ortaya koyma, özellikle milli irade noktasında bütün siyasi partilerin devletin bütünlüğü noktasında, bütün siyasi partilerin ortak hareket edebilmesi, teröre karşı bütün siyasi partilerin, özellikle terörü kınayabilen partilerin, ortak hareket edebilmeleri önemli çünkü hala terörle arasına mesafe koyamayan siyasi partimiz mevcut. Umut ediyoruz ki o da en kısa zamanda terörle arasına, Kandil'le arasına mesafe koyarak meşru siyaset zemini içerisinde siyasi faaliyetlerine devam eder çünkü ona bütün milletimizin ihtiyacı var. Aksi takdirde terörle arasına mesafe koyamayanların milletin önünde hesap veremeyeceğini düşünüyoruz. Millet bunun hesabını sorar. Dolayısıyla siyasi liderlerin bir araya gelmesi veya görüş alışverişinde bulunması önemlidir diye düşünüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler