Terör saldırısında hayatını kaybeden Parlak anısına park

Terör saldırısında hayatını kaybeden Parlak anısına park

Çankaya Belediyesince Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren Parlak'ın anısına yaptırılan parkta, aynı saldırıda hayatını kaybeden 36 kişi adına da birer fidan dikildi

ANKARA (AA) - Ankara'da mart ayında gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden Destina Peri Parlak'ın adı Öveçler Mahallesi'nde yaptırılan çocuk parkında yaşayacak.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, parkın açılış töreninde yaptığı konuşmada, terörü lanetleyerek, "Terör bizden gencecik insanları aldı. Terörün siyasi düşüncesi, inancı ve kökeni ne olursa olsun insanları hedef almaktadır. Terör hiçbir zaman amacına ulaşamaz ve biz bunu hep haykırdık." diye konuştu.

Taşdelen, Destina Peri Parlak'ın adının parkta yaşatılacağını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu terörü yapanlar bilmeli ki bu saldırılar bizi birbirimize daha sıkı kenetlemekte. Cumhuriyetimizi yıkmaya, ülkemizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Biz sonsuza kadar demokratik, laik, sosyal, hukuk devletimizi yaşatarak 780 bin kilometre kare olan ülkemizi her zaman teröre karşı savunacağız. Biz hiçbir çocuğumuzun ölmesini istemiyoruz. Gençlerimizin öldürülmesine, terörle yaşamaya bizi mecbur bırakanlara ve çocuklarımızı korumayanlara isyan ediyoruz."

Konuşmaların ardından, saldırıda ölen 36 kişinin anısına birer fidan dikildi.

Açılışa, bazı milletvekilleri ve belediye yetkililerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler