Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Siirt'in Eruh ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı

ANKARA (AA) - Siirt'in Eruh ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Bitlis'in Mutki ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından araziye döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu köylülere ait 6 küçükbaş hayvan telef oldu. Ahlat ilçesinde ise bölücü terör örgütü mensuplarına götürülmek üzere depolanan çok miktarda tıbbi malzeme ele geçirildi.

Siirt'in Eruh ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, bir M-16 piyade tüfeği, 91 fişeği, kalaşnikof piyade tüfeği, 139 fişeği, gece görüş gözlüğü ve dürbünüyle birlikte yakalandı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında, roketatar mühimmatı, 10 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, güneş paneli, 500 gram A4 patlayıcı, 500 gram TNT ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ele geçirildi.

Öte yandan, Bodrum Akyarlar bölgesinde lastik bot içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bilgisi üzerine görevlendirilen sahil güvenlik ekiplerince tekne içerisinde tespit edilen 35 Pakistan uyruklu düzensiz göçmen Bodrum limanına intikal ettirildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :