TEM Otoyolu'ndaki üstyapı çalışması

TEM Otoyolu'ndaki üstyapı çalışması

Bolu'daki üstyapı çalışmaları nedeniyle TEM Otoyolu İstanbul-Ankara yönü Kaynaşlı-Abant kavşakları arasının trafiğe kapatılması, ulaşımın sağlandığı D-100 Karayolu'ndaki esnafın yüzünü güldürdü

DÜZCE (AA) - Bolu'daki üstyapı çalışmaları nedeniyle TEM Otoyolu İstanbul-Ankara yönü Kaynaşlı-Abant kavşakları arasının trafiğe kapatılması, ulaşımın sağlandığı D-100 Karayolu'ndaki esnafın yüzünü güldürdü

Güzergahta dinlenme tesisi işleten Yücel Uçar, AA muhabirine, tünelin tek şeridinin kapanmasıyla işlerinin büyük oranda arttığını söyledi.

Bolu Dağı'nın eski hareketliliğine kavuştuğunu vurgulayan Uçar, "Müşterilerimiz de beğenerek geliyor. Dün gelen müşterilerimizden biri 'Bolu Dağı'na en son 8 yıl önce gelmiştim. Tekrardan doğayla iç içe dinlenmek çok güzel' şeklinde konuştu. TEM Otoyolu'ndaki çalışma, elbete ulaşım açısında kötü ama bizim çalışmamıza vesile oldu. Bu şekilde Bolu Dağı esnafı da gülüyor, umarım bu çalışma biraz daha uzun sürer. İnsanlar da doğayla iç içe yemek yemekten ve seyahat etmekten mutlu olur." ifadesini kullandı.

Uçar, trafik yoğunluğu açısından sürücülerin zaman zaman zorluk yaşadığına işaret ederek şöyle konuştu:

" Ama TEM Otoyolu'nu kullanmaktansa doğanın bu güzelliğiyle iç içe oldukları için daha mutlu olup eski anılarını tekrar yaşayıp, paylaşıyorlar. Bolu Dağı'nda 35 yıldır işletmelerimiz var. Yeşili, doğası, kuzusu, kahvaltısı, manzarası ile kalıplaşmış bir mekandır. Vatandaşlarımız da bu güzelliği otoban üzerinde arıyorlar, bulamıyorlar ama üşendikleri için buraya gelmiyorlar. İşlerimiz çok güzel, umarım hep böyle olur."

Bölge esnaflarından Ferda Yıldırım ise 2 günde müşteri sayısında artış yaşadıklarına dikkati çekerek tünelin kapanmasının işlerini büyük oranda arttırdığını belirtti.

Bolu'daki üstyapı çalışmaları nedeniyle dün TEM Otoyolu İstanbul-Ankara yönü Kaynaşlı-Abant kavşakları arası, 30 Haziran'a kadar ulaşıma kapatılmış, ulaşım Kaynaşlı-Abant gişeleri arasındaki D-100 Karayolu'ndan sağlanmaya başlanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler